No hi ha cas nadó robat: l'ADN extret al cementiri de Sabadell coincideix amb el de la mare

S'acaba una història que va començar el 2018 quan la mare va veure similitud amb una de les seves filles d'una concursant d'un programa televisiu

La retirada de la làpida per agafar restes del cos
La retirada de la làpida per agafar restes del cos | Juanma Peláez
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 20:03h
No hi ha cas de nadó robat a Sabadell. Finalment, s'ha resolt l'enigma: les mostres d'ADN que es van recollir del cadàver que hi havia en el taül d'un nínxol, en una exhumació que es va dur a terme fa dues setmanes al cementiri de la ciutat, coincideixen amb les de la mare, que actualment resideix a Sevilla. Així ho ha traslladat l'advocat de la família, Fernando Osuna.

El lletrat ha explicitat que ara la progenitora ja té "la tranquil·litat que era la seva filla i no va ser objecte d'accions il·legals" i ja pot viure sense "aquesta incertesa". A la vegada, ha recalcat que "valia la pena averiguar la veritat". Ha defensat que "hi havia indicis o sospites" i per això ha justificat la manera d'actuar per conèixer "la realitat", ha insistit.
 

La técnica forense en la recollida de mostres Foto: Juanma Peláez


D'aquesta manera, es posa punt final a una història d'allò més surrealista i que va néixer el 2018, quan la mare, Carmen, aficionada al programa de televisió Ahora Caigo, va trobar "molta semblança" d'una de les concursants amb les altres dues filles que té, tal com va assenyalar a NacióDigital una d'elles, Lídia Angulo -va viure a la capital vallesana fins a 1990-.

Aquest aire familiar de la participant li va fer pensar i "va lligar caps", i és que el 1990 va donar a llum un bebè a l'antiga Clínica Nen Jesús. Va néixer de forma prematura i al cap de tres mesos "li van lliurar un taüt tancat" amb les restes del nadó mort. Carmen, poc després, va marxar a Andalusia i a finals de 2021, amb la voluntat de saber si havia estat víctima d'un bebè robat va sol·licitar una exhumació, que va tenir lloc a principis de febrer.

El Taulí valora emprendre accions legals
Fonts de l'Hospital Parc Taulí -la clínica es va integrar al complex hospitalari- han garantit que valoraran si emprendre algun tipus d'acció legal per aquest cas. Han precisat que la manera com han dut a terme aquest assumpte "no ens sembla correcte", perquè, han recalcat, "era una acusació molt greu".

Osuna va afirmar, abans que s'obrís la làpida, que, a banda de la possibilitat que hi hagués o no cos a l'interior de la caixa i si les mostres recollides -de fèmur i tíbia- no coincidien, hi hauria la possibilitat de delictes com ara, sostracció de menors, segrest i falsificació, així com de diverses responsabilitats civils.