La Fiscalia encarrega als Mossos que investiguin la gestió de Bartomeu al Barça

Laporta i la seva junta van presentar proves sobre la "conducta deslleial" de l'expresident a l'informe Forensic

Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu
Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu | FCB
17 de febrer del 2022
Actualitzat a les 22:06h
Segueix avançant la denúncia contra JosepMaria Bartomeu i la seva junta directiva. La Fiscalia de Barcelona ha encarregat als Mossos d'Esquadra que investigui la gestió de l'expresident durant el seu mandat, a partir de la denúncia presentada per l'actual junta, la de Joan Laporta, segons ha avançat El Periódico.

La nova junta ha aportat a la Fiscalia la documentació relacionada amb les presumptes irregularitats detectades després d'encarregar una auditoria externa per analitzar la situació financera de l'entitat. Aquestes suposades irregularitats afectarien comissions per traspassos de futbolistes, honoraris considerats excessius a advocats o fraccionament de pagaments, entre d'altres.

Tot plegat es basa en l'informe Forensic, que va presentar xifres distorsionades per tapar pèrdues i comissions, i que segons Laporta, demostraven la «conducta deslleial» de Bartomeu i la seva junta en els seus anys dirigent el club blaugrana. L'informe encarregat per la junta actual conclou que el club va perdre més de 600 milions d'euros les dues últimes temporades amb accions "grolleres i esperpèntiques", que són precisament les que van ser posades a disposició de la Fiscalia a finals de gener.

La reacció de Bartomeu no es va fer esperar. L'expresident va assegurar estar "encara més tranquil" perquè considerava que el Forensic no aporta "res nou" que no es conegués ja. El mateix Bartomeu va amenaçar amb accions legals contra la junta de Laporta per les afirmacions realitzades durant la presentació de l'informe, i es va posar a disposició de la Fiscalia per esclarir els fets.