Una superilla de llibres i flors ocuparà el centre de Barcelona per Sant Jordi

La diada se celebrarà a l'eix Diagonal-Gran Via i entre els carrers Pau Claris i Balmes, una àrea de 140.000 metres quadrats dedicada a la cultura

El Sant Jordi 2021 a Barcelona
El Sant Jordi 2021 a Barcelona | Adrià Costa
I.M.
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:37h
Les superilles es colen també en les celebracions. El Sant Jordi 2022 a Barcelona se celebrarà en una superilla efímera de només un dia de durada, el 23 d'abril, que aglutinarà professionals del llibre i les flors i també associacions i entitats. 

La diada se celebrarà a l'eix Diagonal-Gran Via i entre els carrers Pau Claris i Balmes, 140.000 metres quadrats dedicats exclusivament a la cultura en un Sant Jordi que vol ser "obert" després de dos anys marcats per la pandèmia de la Covid-19. L'eix vertical del Passeig de Gràcia estarà destinat exclusivament als llibreters i floristes professionals, mentre que la Rambla Catalunya s'ocuparà per les associacions i entitats.

Segons ha explicat el tinent d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, serà un espai pensat per als vianants, ja que es tallarà el trànsit en bona part dels carrers afectats. Així, el dissabte 23 d'abril, els vehicles només podran circular pels carrers perimetrals i també per Aragó i València

La ciutat, però, comptarà també amb altres espais destinats a la celebració de la diada. Seran la plaça Valdivia, el passeig Lluís Companys, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça d'Orfila, la plaça Sarrià, l'espai Poblenou-Pallars-Llacuna-Pujades, la plaça Reial, la plaça Universitat i el passeig Sant Joan-Arc de Triomf. Una mesura que, seguint la iniciativa de l'any passat, permet esponjar els espais. 

El Sant Jordi d'enguany tindrà una vespra al carrer. El divendres 22, les llibreries i floristeries podran muntar les seves parades al davant dels establiments per iniciar les vendes, tot i que el trànsit de vehicles no es tallarà fins a l'endemà i a les zones esmentades.
 
Arxivat a