El PSC reclama que la desobediència de Borràs al Govern tingui «conseqüències»

Salvador Illa es reunirà amb el president Aragonès en els pròxims dies per demanar-li "un canvi de rumb"

El líder del PSC, Salvador Illa, amb la direcció del PSC, reunida a Banyoles
El líder del PSC, Salvador Illa, amb la direcció del PSC, reunida a Banyoles | PSC
14 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:03h
Un any després del 14-F, dos noms propis de la política catalana atrauen el focus mediàtic: el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que afronta aquest dilluns una conferència amb la majoria independentista dividida; i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que acumula la gestió del cas Pau Juvillà amb la participació dissabte al tall de la Meridiana prohibit ja per la conselleria d'Interior. El líder del PSC, Salvador Illa, ha reclamat que tingui "conseqüències" el que considera que és un desacatament de la segona autoritat de Catalunya al seu propi Govern.

"Que una de les líders d'un dels dos partits que formen el Govern es manifesti contra la decisió del seu Govern no és normal i ha de tenir conseqüències", ha assegurat el primer secretari dels socialistes catalans des de Banyoles, on ha reunit la seva executiva. Ha esquivat demanar-ne la dimissió i ha assegurat que vol ser "respectuós" amb les explicacions que considera que s'han de donar per part dels partits que formen l'executiu. 

Illa assistirà aquest dilluns a la conferència que Aragonès farà al MNAC i es reunirà en els pròxims dies amb el president, segons ha confirmat ell mateix. En la trobada li traslladarà la "preocupació" perquè Catalunya tingui un Govern "cohesionat, unit i fort" per poder afrontar els problemes de fons que afecten a escala mundial i per "aprofitar les oportunitats" que considera que també hi ha.

El líder del PSC reclamarà al president un "canvi de rumb" que, sota el seu criteri, ha d'estar vinculat a quatre eixos: una política que es basi en el "respecte" i no en la divisió, en els "acords i no en la confrontació, d'"autoexigència i no de victimisme i lamentació permanent", i d'"identitats compartides" que no excloguin ningú. De fet, ha defensat que el seu projecte per a Catalunya passa per "enraonar" amb qui pensa diferent. 

Més de puntetes ha passat la cúpula socialista pel cas del Consell Esportiu, una ramificació del qual ha motivat nous escorcolls a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i a la seu de l'ens del Baix Llobregat. Illa ha defensat que el seu partit tindrà "màxima col·laboració" amb les autoritats judicials de la mateixa manera que considera que l'han tingut a l'Hospitalet de Llobregat. "Les coses s'han fet correctament i, si no, serem els primers en corregir-ho", ha afirmat. Tant l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón; com l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, estan presents a la reunió de la direcció del partit a Banyoles.