Primer tràiler d'«El Senyor dels Anells» d'Amazon: què sabem de la sèrie?

La plataforma estrenarà el 2 de setembre la preqüela de la mítica saga de pel·lícules i llibres, en una producció de rècords

Imatge promocional de la sèrie
Imatge promocional de la sèrie | Amazon Prime Video
Victor Rodrigo
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:45h
És la sèrie de l'any. La que genera més expectatives, la de major pressupost i la que aglutina més esperances per a poder situar Amazon Prime Video com la competidora més ferotge del lideratge de Netflix.El Senyor dels Anells, la nova ficció televisiva que prepara la plataforma d'Amazon, ha estrenat el seu primer tràiler en plena voràgine d'expectatives per les històries que explicarà una de les sagues fantàstiques amb més seguidors de tota la història. Amazon ha fet públic aquesta matinada el primer vídeo, en el marc de la Super Bowl entre els Bengals i els Rams, on es poden veure diversos dels seus protagonistes.


La setmana passada, Vanity Fair publicava en exclusiva les fotografies del rodatge i de diversos moments de la trama, revelant la participació de diversos personatges molt reconeguts pels seguidors d'El Senyor dels Anells. El passat gener es va revelar el títol complet de la sèrie: The Power of the Rings. I el 10 de febrer, Amazon feia sonar encara més la maquinària de les expectatives amb 23 imatges promocionals de la ficció. 

En producció des del 2017, la companyia creada per Jeff Bezos va comprar els drets de la saga literària creada per J.R.R. Tolkien per més de 250 milions d'euros. Aquesta primera inversió és només l'inici d'un desplegament de recursos econòmics com mai s'havia vist en la història de les sèries televisives. Ara per ara, Amazon ha invertit 465 milions d'euros en el rodatge i producció de The Power of the Rings. Per fer una comparativa, l'última temporada de Game of Thrones, la més ambiciosa i amb major pressupost, va suposar un cost de 15 milions de dòlars per episodi. En el cas d'El Senyor dels Anells, ja sumen més de 50 milions de dòlars per episodi.
  Quina serà la trama?
El guió se situarà milers d'anys abans dels esdeveniments que es van poder veure en la primera trilogia de pel·lícules, dirigides per Peter Jackson. En concret, la sèrie abordarà els fets que es van produir durant la Segona Edat: "una era en què van ser forjats grans poders, en què regnes van assolir la glòria i van caure a la ruïna, en què herois poc probables es van posar a prova, l'esperança penjava dels fils més fins i una era en què el malvat més gran de tots els que van sortir de la imaginació de Tolkien amenaçava de cobrir el món de foscor". El més important de tots, i dona nom a la ficció, és la creació dels anells de poder.  

Quins escenaris es podran veure?
En paraules de la plataforma, la sèrie començarà en una època de relativa pau i seguirà un repartiment de personatges, tant coneguts com nous, a mesura que s'enfronten "al temut ressorgiment del mal" a la Terra Mitjana. Les teories oscil·len entre el retorn a les pantalles de Sauron, la primera aparició de Morgoth o una nova adaptació del Rei Bruixot d'Angmar. Des de les profunditats més fosques de les Muntanyes Ennuvolades, fins als majestuosos boscos de la capital èlfica de Lindon, a l'impressionant regne insular de Númenor.

Els personatges principals: apareixeran diversos coneguts?
Un repartiment immens serà protagonista en aquesta sèrie, on podrem veure diversos personatges principals que van formar part de les històries de les dues trilogies anteriors. Ara per ara es desconeix tots els intèrprets que formaran part de la ficció televisiva, però hi han diversos confirmats: Morfydd Clark (com a Galadriel), Robert Aramayo (Elrond), Charles Edward (Celebrimbor) i Maxim Baldry (Isildur). Altres que també se sap el nom, però apareixen per primer cop, són Nazanin Boniadi (Bronwyn), Ismael Cruz (Arondir), Sophia Nomvete (Disa), Charlie Vickers (Halbrand) i Owain Arthur (Príncep Durin IV).

Quan s'estrenarà i qui la dirigirà?
Arribarà a la plataforma Amazon Prime Video el 2 de setembre del 2022. S'estrenarà en 240 països de manera simultània i gaudirà de diverses temporades. La primera de totes estarà dirigida, en part, pel director català Juan Antonio Bayona (responsable d'altres sagues de renom i fantasia com Jurassic World).