Nou ferits en un incendi en un hotel del Poble-sec de Barcelona

La majoria de les persones desallotjades tornen a l'establiment

El rastre de les flames a la façana
El rastre de les flames a la façana | ACN
NacióDigital
12 de febrer del 2022
Actualitzat a les 19:58h
Un total de nou persones han resultat ferides per un incendi que s'ha declarat a l'Hotel Coronado, situat al número 134 del carrer Nou de la Rambla, al barri del Poble-sec de Barcelona, aquest dissabte al migdia. Dues d'elles han estat ferides de gravetat després de llençar-se al buit per fugir de les flames.

"Quan hem arribat hem vist com la segona persona estava saltant, i una primera ja ho havia fet abans", ha apuntat el cap de guàrdia de Bombers de Barcelona, Gerard Pradas, i ha continuat el relat, detallant que han estat els mateixos veïns i treballadors els que han col·locat matalassos perquè ho poguessin fer.

El foc s'ha originat a una de les habitacions de la tercera planta i ja s'ha obert una investigació per esclarir les causes. Com a mesura de prevenció s'han desallotjat els clients i el personal de l'edifici, i dues de les persones que es trobaven a lloc afectat han hagut de saltar des de diferents habitacions.

Dels nou ferits, quatre han estat donats d'alta in situ i segons la darrera actualització del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), hi ha un home en estat crític a l'Hospital Clínic, un home i una dona en estat greu a l'Hospital Vall d'Hebron i dues persones en estat menys greu a l'Hospital del Mar.

La majoria tornen a l'establiment
Al llarg de la tarda del mateix dissabte, 13 de les 17 persones ateses pel Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) -totes turistes- les han reallotjat novament a l'hotel. Les quatre que no ho han fet -una família de tres adults i un menor- s'han instal·lat en un altre allotjament facilitat per la firma hotelera. 

Planta, inutilitzada
L'Hotel Coronado s'ha quedat sense llum i la tercera planta no es pot tornar a fer servir. Els Bombers de Barcelona han rebut l'avís a les 12.56 hores i han mobilitzat una dotzena de dotacions fins que a dos quarts de tres s'ha donat el foc per extingit. A més, també s'hi han desplaçat unitats de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Arxivat a