Guia per entendre com funcionarà el curs escolar 2022-2023 a Catalunya

Les classes arrencaran el 5 de setembre a infantil i primària, mentre que a l'ESO, Batxillerat i Formació Professional començaran dos dies després

Nens i pares, a la sortida de l'escola.
Nens i pares, a la sortida de l'escola. | Gala Espín
10 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:47h
El nou curs escolarpresentarà novetats inèdites fins ara. Les han explicat aquest dijous el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Aquestes són les preguntes amb resposta per entendre com funcionarà el curs 2022-2023 a les escoles catalanes a partir del mes de setembre.

- Quan arrenca el curs en educació infantil i primària? El 5 de setembre.

- Quan arrenca el curs a l'ESO, Batxillerat i Formació Professional? el 7 de setembre.

- A qui afecta la jornada intensiva del mes de setembre? Només a les classes d'educació infantil i primària, que seran de 9 a 13. A l'ESO, Batxillerat i FP, l'horari serà l'habitual durant el setembre. 

- Com funcionarà el servei de menjador? En el cas d'infantil i primària, malgrat que durant el mes de setembre les classes acabin a la una del migdia, el menjador funcionarà fins a les 15.30.

- Què passa amb les extraescolars durant el setembre? També en el cas d'infantil i primària, que durant aquest mes faran jornada intensiva, les extraescolars "s'adaptaran".

- Quan arrencaran les vacances de Nadal? El 21 de desembre, un dia abans del que és habitual.

- Es guanyen dies de lliure disposició durant el curs? Sí. En concret, se'n farà un mes que en els cursos anteriors, de manera que n'hi haurà quatre. La conselleria ha recomanat que es faci durant el segon semestre, que és quan hi ha menys festius.