Una congressista d'ultradreta de QAnon (i negacionista) confon la Gestapo... amb el gaspatxo

Marjorie Taylor Greene fa el ridícul per atacar Nancy Pelosi i assegura que la sopa freda tradicional d'Andalusia és la policia secreta de Hitler

Marjorie Taylor Greene, en imatge d'arxiu
Marjorie Taylor Greene, en imatge d'arxiu | Europa Press
10 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:34h
L'espectacularitat televisiva del sistema polític dels Estats Units no deixa de sorprendre a ningú. Des de la radicalització del sector més extremista del partit republicà a través del Tea Party, la política del gegant nord-americà va tornar a fer un gir amb l'aparició dels QAnon, un sector d'ultradreta que atia les conspiracions i les teories de l'existència d'un "estat profund" que va atemptar políticament contra Donald Trump. Són els mateixos que asseguraven que JFK ressuscitaria, que existeix una xarxa de venda de nens i que el coronavirus és una malaltia que no existeix. I aquest grup té presència al Congrés dels EUA.

Una de les seves integrants, la republicana Marjorie Taylor Greene, ha protagonitzat un nou ridícul aquest dijous en un intent per atacar la presidenta de la cambra baixa, la demòcrata Nancy Pelosi. Greene ha acusat la líder del partit de Joe Biden d'utilitzar "una policia gaspatxo" per atacar els seus adversaris polítics.

La republicana, protagonista d'altres pífies, que va arribar al Congrés gràcies a l'auge del populisme incentivat per Donald Trump, es referia a la Gestapo, la policia secreta alemanya d'Adolf Hitler durant el terror del III Reich. "Tenim la policia del gaspatxo de Nancy Pelosi espiant els membres del Congrés, espiant el treball legislatiu que fem, espiant el nostre personal i espiant els ciutadans nord-americans", ha lamentat, en declaracions als mitjans nord-americans.

El despropòsit de Greene no és l'únic en referència a la Segona Guerra Mundial. Fa uns mesos va afirmar que l'administració de Joe Biden incentivava a considerar les persones no vacunades com els "camises marrons", és a dir, els jueus engarjolats als camps de concentració nazi. El que ha quedat clar és que Greene, congressista dels Estats Units, és afina a un grup com QAnon, que des de 2019 és considerat "terrorisme domèstic" per l'FBI.