El TSJC prorroga sis mesos la investigació de Borràs per presumptes irregularitats a les Lletres Catalanes

La causa està oberta per malversació, prevaricació, falsedat documental i frau, i investiga un suposat fraccionament de contractes

Laura Borràs, al Parlament.
Laura Borràs, al Parlament. | Junts
08 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:05h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat prorrogar sis mesos més la instrucció de la causa contra Laura Borràs per presumptes irregularitats quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). La instrucció havia de finalitzar el 29 de gener, però la llei permet que es prorrogui si és necessari. D'aquesta manera, s'ha acordat continuar investigant mig any més. En l'escrit, de quatre pàgines, el jutge considera procedent una pròrroga nova tenint en compte l'estat actual de les actuacions.

Entre d'altres, perquè resta pendent de resoldre el recurs d'apel·lació interposat per un dels investigats, Isaías Herrero, amic de Borràs i qui s'hauria beneficiat dels suposats contractes. Precisament, aquest investigat s'oposava a la nova pròrroga perquè entén que s'ha anat allargant la investigació "il·lícitament" des del 2018. El jutge també vol analitzar la informació de la investigació feta al jutjat d'instrucció 9 de Barcelona.

La causa, oberta pels delictes de malversació, prevaricació, falsedat documental i frau, investiga un suposat fraccionament de contractes i adjudicacions a dit quan Borràs era directora de la ILC. 

Hi haurà ampliació.