Exhumació al cementiri de Sabadell per resoldre el cas d'un nadó robat

L'aixecament del cadàver es farà aquest dijous i, segons l'advocat de la família, hi ha dos possibles delictes "grossos": segrest i falsificació

Cementiri de Sabadell
Cementiri de Sabadell | Torra SA
02 de febrer del 2022
Actualitzat a les 9:11h
Un cas o no de nadó robat a Sabadell. Això és el que busca descobrir la Carmen, una veïna de Sevilla que va viure al barri de Ca n'Oriac fins a la dècada dels 90 i que creu li van prendre la seva filla recent nascuda. I ho vol descobrir amb l'exhumació del seu cadàver, que hauria d'estar enterrat, des de 1990, en un nínxol del cementiri de la ciutat. Una pràctica que es durà a terme aquest dijous.

"Hi ha dues possibilitats: que hi hagi un cos o que no hi sigui", ha apuntat l'advocat de la família, Fernando Osuna, un cop s'obri el sepulcre. En el cas que es doni la segona opció, "pot haver-hi un delicte de segrest i falsificació, que està penat amb fins a sis anys de presó".

És a dir, dues infraccions "grosses" i alimentaria "les moltes sospites" de la mare. A més, ha recordat que ja hi ha hagut "casos de bebès robats" en el passat.

En el supòsit que es trobés el cos, "es recolliran mostres òssies, perquè és on hi ha més ADN", que s'encarregarà de fer-ho un metge especialitzat en genètica, i es compararia amb d'altres de la progenitora, ha explicat el lletrat. Ell mateix ha estimat que els resultats podrien arribar entre cinc i sis dies després i del que se'n desprengui determinarà una o altra actuació.

La cita serà aquest dijous al cementiri del municipi i després que la família hagi aconseguit, un cop van canviar la titularitat de la tomba, el permís per dur a terme l'exhumació on, segons ha precisat Osuna, hi ha els cossos del pare i la que hauria de ser la filla.

El parentiu d'una concursant d'un programa televisiu  
Un possible final d'una història que va arrencar, tal com va explicar a NacióDigital la filla gran, Lídia Angulo, el 2018, mentre la seva mare veia el programa de televisió Ahora Caigo i va trobar semblança d'una concursant amb una de les seves filles. "Va lligar caps" que el 1990 va donar a llum un bebè a l'antiga Clínica Nen Jesús de la ciutat, on va néixer de forma prematura i als tres mesos "li van lliurar un taüt tancat" amb les restes del nadó mort.