La Fiscalia obre una investigació per la denúncia del Barça contra Bartomeu

Laporta presentarà l'1 de febrer els resultats de l'informe Forensic, que plasmaran les presumptes irregularitats

Bartomeu, en roda de premsa després de la seva dimissió
Bartomeu, en roda de premsa després de la seva dimissió | FCB
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 15:59h
La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d'investigació després de la denúncia que el FC Barcelona va presentar dimecres contra la junta de Josep Maria Bartomeu, segons han avançat RAC1 i El Periódico. En concret, el diari explica que els fronts de la investigació se centren en el pagament de comissions per traspassos de futbolistes, sobrepagaments a advocats, l'Espai Barça i el possible fraccionament de pagaments, entre altres irregularitats.

La investigació va a càrrec del Servei de Delictes Econòmics de la Fiscalia de Barcelona. Es tracta d'un primer pas processal, en què s'analitzarà si la documentació sobre la gestió de l'anterior junta que aporti el club pot ser constituent de delicte. Posteriorment, se solen realitzar declaracions de testimonis, o fins i tot, dels mateixos investigats. Si es troba una il·legalitat, la Fiscalia denunciarà o es querellarà, i es podria unir amb el procés judicial del Barçagate.

El Barça va denunciar davant la Fiscalia la gestió de la junta directiva de Bartomeu a partir dels resultats de la investigació Forensic, que l'actual junta va impulsar per detectar possibles irregularitats abans en l'etapa de l'expresident i els resultats de la qual seran presentats aquest dimarts.