L'Hermitage diu adeu a Barcelona

Els promotors del projecte se centren ara en la denúncia presentada contra el govern municipal

Visió del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona
Visió del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona | ACN
Irene Montagut
28 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:11h
Els promotors de l'Hermitage a Barcelona han decidit retirar definitivament la proposta de projecte a la ciutat davant la resistència i l'oposició de l'Ajuntament. Així ho ha avançat El País aquest divendres al matí, que ha indicat que els impulsors de la iniciativa se centraran exclusivament en la denúncia presentada contra el govern municipal d'Ada Colau.

"A partir d'ara, tots els nostres esforços es focalitzen en elprocediment judicial, que seguirem fins a les seves últimes conseqüències", ha afirmat Albert Pinadell, coordinador general del projecte al diari esmentat. I és que l'oposició que els comuns han mostrat des del primer dia al projecte és el motiu principal perquè els promotors de l'Hermitage hagin decidit abandonar la ciutat.

El projecte, segons detallen, compta actualment amb l'oferta de 23 capitals de província espanyoles per instal·lar-se, capitanejades per Madrid, a més d'una desena de ciutats europees, entre les quals Lisboa. "A no ser que, ben aviat, hi hagi canvis radicals, el projecte no es farà a Barcelona", afirma Pinadell. 

Tot i que el Port de Barcelona aprovava el maig del 2021 l'autorització condicionada perquè el museu es pogués construir a la zona portuària, el govern municipal va aprovar no tramitar el document conjunt i el projecte va tornar a quedar a l'aire. El líder del PSC al consistori, Jaume Collboni, ha reiterat constantment el seu suport al projecte, desmarcant-se així dels seus socis de govern, els comuns de Colau. 
Arxivat a