Educació ajorna les proves de competències bàsiques de 4t d'ESO

El Govern pren la mesura davant l'evidència que molts alumnes no podrien examinar-se a causa de la Covid

Una classe amb alumnes d'ESO a l'institut Cristòfol Despuig de Tortosa
Una classe amb alumnes d'ESO a l'institut Cristòfol Despuig de Tortosa | ACN
27 de gener del 2022
Actualitzat a les 18:11h
Les escoles i instituts estan patint una gran afectació per la Covid i ara també amb conseqüències acadèmiques. El Govern ha decidit ajornar les proves de competències bàsiques de 4t d'ESO davant l'evidència que molts alumnes no podrien examinar-se a causa de la Covid. Per altra banda, les proves de 6è de primària encara no tenen data per poder abans assegurar la presència de correctors.

Les proves en l'últim curs de l'educació secundària s'havien de fer el 9 i 10 de febrer, però l'ajornament l'ha confirmat la secretària general d'Educació, Patrícia Gomà, que ha atribuït la decisió a "la dificultat" per les elevades incidències de casos a les aules, ja que hi hauria molts alumnes que no hi podrien participar.

Ara com ara, hi ha més de 98.000 alumnes i 8.570 membres de personal confinats. "Són xifres molt altes i superiors a les de l'any passat", ha explicat Gomà, assenyalant que dilluns va ser el dia amb les xifres més altes de la pandèmia, però sent "optimistes" per una davallada moderada durant tres dies consecutius.