La cantant catalana Luna Ki abandona la preselecció d'Eurovisió per no poder utilitzar «autotune»

La normativa del concurs musical europeu hauria vetat aquesta eina vocal provocant que l'artista es retiri del procés

Luna Ki
Luna Ki | EP
23 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:08h

La cantant Luna Ki ha decidit no participar en el Benidorm Fest després d'assegurar que la normativa europea d'Eurovisió l'hagi prohibit utilitzar l'"autotune"; una tecnologia software de modificació vocal. Així doncs, l'artista catalana ha abandonat el procés de preselecció organitzat per RTVE que se celebrarà els pròxims 26, 27 i 29 de gener per escollir el representant d'Espanya a la futura edició del concurs musical europeu. 

Davant la impossibilitat de poder-lo utilitzar, Luna ha pres la decisió de retirar-se del certamen perquè, exposa, la seva cançó "Voy a Morir" ha estat composta amb aquesta eina i la seva sonoritat i timbre són parts "imprescindibles" de la interpretació. En un comunicat, l'equip de Luna Ki ha lamentat la decisió assegurant que l'"autotune" és "una eina musical que ha estat emprada per artistes com Cher des de 1998 i que representa el so i identitat d'una generació". 
  Aquest anunci es produeix justament hores després que el portal "Eurovisión World" hagi publicat una llista amb les dades que s'han recopilat de diverses cases d'apostes que apuntarien a una clara guanyadora: la catalanaRigoberta Bandini amb "Ay mamá"