L'última festa de jubilació al Parlament

La secretària de serveis jurídics Elisabet Riambau Möller, la darrera funcionària acollida al règim de llicència per edat, va celebrar un comiat el 25 de novembre en què hi va participar de forma "testimonial" Laura Borràs

Laura Borràs, a les escales del Parlament.
Laura Borràs, a les escales del Parlament. | Gala Espín.
21 de gener del 2022
Actualitzat el 24 de gener a les 15:23h
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, tenia un dinar previst fora de la cambra el 25 de novembre passat. Però quan es preparava per marxar, acompanyada per dos col·laboradors, va tenia constància que hi havia una celebració als despatxos dels serveis jurídics. I s'hi va acostar. Es jubilava la funcionària Elisabet Riambau Möller, li van fer saber. El que no coneixia en aquell moment Borràs és que Riambau era l'última treballadora del Parlament que s'havia acollit al règim de llicència per edat -que permetia continuar cobrant el sou de funcionària sense haver de treballar-, una concessió signada per la nova secretària general de la cambra, Esther Andreu, substituta de Xavier Muro per designació de la mateixa Borràs.

A l'última festa de jubilació al Parlament hi havia companys de feina de la secretària de serveis jurídics. No hi consta la participació de càrrecs electes ni tampoc de representants de la mesa. Fonts oficials de la presidència de la cambra puntualitzen que Borràs només hi va fer acte de presència de forma "testimonial" i que va tenir coneixement del comiat per "casualitat". També subratllen que, en el breu intercanvi d'impressions, va felicitar l'homenatjada i s'hi va fer una fotografia. "Ni va brindar amb cava", insisteixen les mateixes fonts parlamentàries. L'endemà d'aquell 25 de novembre, Borràs va fer un fil de tuits en què detallava una jornada llarga de treball i hi incloïa el "comiat d'una treballadora del Parlament en la seva jubilació".