Albiol amenaça amb denunciar el líder d'ERC a Badalona per vincular-lo als «Papers de Pandora»

La presumpta vinculació del líder del PP amb comptes a Belize va provocar una moció de censura que el va expulsar de l'alcaldia

Xavier Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu
Xavier Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu | ACN
20 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:27h
Polèmica a Badalona entre Xavier Garcia Albiol i ERC. L'exalcalde de la ciutat ha amenaçat el líder dels republicans a la ciutat, Alex Montornès, amb una querella criminal per denunciar la seva implicació en el cas dels "Papers de Pandora". La presumpta vinculació del líder del PP amb comptes a Belize va ser el motiu pel qual una moció de censura el va expulsar de l'alcaldia.

Segons explica la formació, i com també es pot veure a través de les publicacions a les xarxes socials, Montornès va denunciar el presumpte escàndol, a més d'exigir que el llavors alcalde de Badalona dimitís del càrrec i deixés l'acta de regidor al consistori. En els últims dies, com afirma ERC, Albiol ha enviat una notificació notarial a Montornès amb l'avís d'aquesta querella criminal.

Pel líder d'ERC a Badalona, "és intolerable en democràcia que algú intenti coartar la llibertat d'expressió, amenaçant amb querelles criminals". "Tot i l'intent de censura, sempre denunciaré que gestionar una empresaoffshore en un paradís fiscal no és compatible amb l'exercici d'un càrrec públic", ha afirmat.

La presumpta implicació d'Albiol i el seu número dos a la ciutat, Ramon Riera, va esclatar el 13 d'octubre arran de la publicació de documents dels "Pandora Papers". Dies després, un acord de totes les formacions de l'oposició de Badalona van permetre una moció de censura que va fer alcalde el socialista Rubén Guijarro, i amb un govern de la ciutat en coalició entre PSC, ERC, comuns i Junts.