El Govern sospesarà reobrir l'oci nocturn a partir de la setmana vinent

L'executiu assegura que procedirà "sense dilació ni precipitació" a acabar amb el límit de deu persones quan desacceleri la corba de contagis i la resta d'indicadors de la pandèmia, per ara disparats

Concert a la sala Apolo de Barcelona.
Concert a la sala Apolo de Barcelona. | ACN
18 de gener del 2022
Actualitzat a la 13:19h
El Govern avaluarà a partir de la setmana vinent la reobertura de l'oci nocturn i la limitació de les trobades a deu persones. Així ho ha assenyalat aquest dimarts la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, que també ha oficialitzat que el toc de queda decaurà aquest dijous a mitjanit malgrat que encara no s'ha arribat al pic de la sisena onada. "La tendència apunta a la desacceleració", ha indicat Plaja, que ha remarcat que a partir d'ara les restriccions s'avaluaran setmanalment i no cada quinze dies.

Es mantindrà fins la setmana vinent, com a mínim, la reducció del 50% de l'aforament en l'interior dels locals de restauració  -no afecta les terrasses- i del 70% en el cas de la cultura, els gimnasos i el comerç, així com prorrogar la limitació de les trobades a un màxim de deu persones. Continua també vigent l'exigència del certificat covid per accedir a bars, restaurants i residències, tot i que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha encarregat als experts que avaluïn si aquesta eina és útil per reduir els contagis amb la variant òmicron. De fet, quan es va estrenar aquesta mesura, el mateix conseller ja va plantejar que caldria veure si servia o no per frenar les infeccions. 

De moment, Salut ha declarat47.870 nous casos de Covid-19 a Catalunya confirmats per PCR o tests d'antígens en les últimes hores, la xifra diària més alta des de l'inici de la pandèmia. En total, se'n comptabilitzen 1.774.456. D'aquests, 203.657 s'han detectat els darrers set dies, rècord setmanal absolut. En paral·lel, la pressió als hospitals torna a créixer amb 55 ingressats més (2.672) i 7 crítics més a l'UCI (529). El risc de rebrot continua disparat i s'enfila 24 punts (5.506), mentre que l'Rt baixa dues centèsimes fins a l'1,23. S'han notificat 108 morts i la xifra total és de 25. defuncions per la pandèmia. El 25,61% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 4.477,17 a 4.606,47 i a set dies ho fa de 2.569,34 a 2.612,67.