Llum verda a la quarta dosi de la vacuna per a la població més vulnerable

Sanitat l'aplicarà a immunodeprimits, trasplantats, malalts de càncer o de VIH i persones amb síndrome de Down

Vacunació al Casal Cívic Frederica Montseny de Manlleu.
Vacunació al Casal Cívic Frederica Montseny de Manlleu. | Adrià Costa
13 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:56h
El ministeri de Sanitat del govern espanyol ha aprovat aquest dijous la quarta dosi de la vacuna contra la Covid per a part de la població més vulnerable. Es tracta d'unes 120.000 persones que s'emmarquen en el grup 7 de l'estratègia de vacunació o que reben alguna mena de tractament amb fàrmacs immunosupressors, i rebran el vaccí per quart cop cinc mesos després de la tercera injecció.

A banda de persones immunodeprimides, s'inclouen trasplantats, malalts de càncer o de VIH i persones amb síndrome de Down. En el cas dels vacunats amb Pfizer, Moderna o AstraZeneca serà la quarta dosi, mentre que implicarà la tercera dosi pels que van rebre els vaccins anteriors de Janssen.

Aquesta ampliació en l'estratègia de vacunació se suma a un altre canvi comunicat aquest mateix dijous per Sanitat. Tots els majors de 18 anys es podran administrar la dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus. Així ho ha decidit la Comissió de Salut Pública en la reunió extraordinària d'aquest dijous, obrint així el ventall d'edat de les persones entre 18 i 39 anys. La decisió arriba el mateix dia que s'ha marcat el preu fix dels tests d'antígens, que serà de 2,94 euros. Anteriorment, aquestes proves per detectar el virus van arribar a oscil·lar entre els 5 i els 10 euros.