coronavirus

El refredat comú podria protegir contra la Covid, segons un estudi

Els investigadors remarquen que la millor manera de protegir-se és estar "completament vacunat, incloent-hi la dosi de reforç"

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 13 de gener de 2022 a les 13:12 |
El refredat també està causat per un coronavirus. | Pixabay
Les persones amb nivells més alts de cèl·lules T procedents dels coronavirus que causen els refredats comuns tenen menys probabilitats d’infectar-se amb el SARS-CoV-2, segons un nou estudi publicat a la revista científica Nature Communications i dirigit per investigadors de l’Imperial College de Londres (Regne Unit).

Si bé estudis anteriors han demostrat que les cèl·lules T induïdes per altres coronavirus poden reconèixer el SARS-CoV-2, aquesta investigació examina per primera vegada com la presència d’aquestes cèl·lules T en el moment de l’exposició al SARS-CoV-2 influeix en el fet que algú s’infecti.


Els investigadors també afirmen que les seves troballes proporcionen un model per a una vacuna universal de segona generació que podria prevenir la infecció per les variants actuals i futures del SARS-CoV-2, incloent-hi l’òmicron. "Hem descobert que els alts nivells de cèl·lules T preexistents, creades per l’organisme quan s’infecta amb altres coronavirus humans com el refredat comú, poden protegir contra la infecció amb el virus de la covid. Tot i que es tracta d’un descobriment important, és només una forma de protecció, i m’agradaria remarcar que la millor manera de protegir-se contra la Covid és estar completament vacunat, incloent-hi la dosi de reforç", ha comentat la doctora Rhia Kundu, primera autora de l’estudi, de l’Institut Nacional del Cor i els Pulmons de l’Imperial College de Londres.

Les vacunes actuals no indueixen una resposta immunitària a aquestes proteïnes internes. Els investigadors afirmen que, juntament amb les eficaces vacunes contra la proteïna de l’espiga que ja existeixen, aquestes proteïnes internes ofereixen una nova diana vacunal que podria proporcionar una protecció duradora, ja que les respostes de les cèl·lules T persisteixen durant més temps que les respostes dels anticossos, que disminueixen al cap de pocs mesos de la vacunació.


L’estudi va començar el setembre del 2020, quan la majoria de les persones al Regne Unit no s’havien infectat ni vacunat contra el SARS-CoV-2. Va incloure 52 persones que vivien amb algú amb una infecció de Covid confirmada per PCR i que, per tant, havien estat exposades al virus.

Els participants es van sotmetre a proves PCR al principi i 4 i 7 dies després, per determinar si havien desenvolupat una infecció. Van prendre mostres de sang dels 52 participants entre un i sis dies després que s’exposessin al virus. Això va permetre als investigadors analitzar els nivells de cèl·lules T preexistents induïdes per infeccions prèvies de coronavirus del refredat comú que també reconeixen de manera creuada les proteïnes del SARS-CoV-2. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

​​​


​ 


 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació