El Consell per la República demana al Govern que no parli amb Sánchez fins que s'aclareixi el 17-A

La mesa de l'Assemblea de Representants de l'òrgan insta l'executiu català i el Parlament a portar a Europa la investigació sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils

Puigdemont, en una intervenció durant la constitució de l'Assemblea de Representants
Puigdemont, en una intervenció durant la constitució de l'Assemblea de Representants | Consell per la República
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 21:53h
El Consell per la República, a través de la mesa de l'Assemblea de Representants, ha demanat al Govern i als partits polítics "representants del poble català" que no mantinguin relacions amb el govern espanyol mentre no s'aclareixi el suposat vincle entre el CNI i els autors dels atemptats a Barcelona i Cambrils del 17-A.

En un comunicat, l'òrgan vinculat al Consell que presideix Carles Puigdemont, s'insta l'executiu català i el Parlament a liderar i portar a Europa la investigació sobre els atemptats d'ara fa quatre anys i mig. També s'emplaça a la conselleria d'Acció Exterior, liderada per Victòria Alsina, a contactar amb les autoritats dels diferents països d’on provenien les víctimes per impulsar una investigació "profunda i imparcial".

La mesa de l'Assemblea presidida per la cupaire Ona Curto sol·licita a entitats, col·lectius socials i consells locals a convocar protestes i mobilitzacions per fer veure que la societat catalana respon "contundentment davant de les informacions producte del terrorisme d’estat", en referència a la revelació de JoséManuelVillarejo.

Per l'òrgan, les declaracions de l'excomissari demostren que els serveis d'intel·ligència de l'Estat haurien pogut evitar l'atemptat, ja que "disposaven de tota la informació necessària" per fer-ho. "Van permetre l’acció terrorista 'per donar un petit ensurt a Catalunya' i perjudicar així el procés d’independència que havia de realitzar el referèndum de l'1-O", sentencia el comunicat.

"La claveguera espanyola va segar la vida de 15 persones innocents per enviar un missatge al poble de Catalunya, que es disposava a celebrar un referèndum d'independència". Aquest va ser un dels missatges que va deixar Puigdemont aquest dimarts després de la revelació de Villarejo. L'expresident de la Generalitat, en la línia del que ha proclamat el Consell per la República, afirmava llavors que l'Estat "té responsabilitat" en l'acte terrorista de l'agost de 2017.