Un Barça combatiu cau a la pròrroga del Clàssic de la Supercopa

Els blaugranes han igualat fins a dues vegades l'avantatge dels blancs, però han acabat perdent el partit al temps extra

Luuk de Jong celebra el primer gol del Barça contra el Reial Madrid
Luuk de Jong celebra el primer gol del Barça contra el Reial Madrid | FCB
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 22:58h
Un Barça molt lluitador ha quedat eliminat aquest dimecres a la nit de la Supercopa d'Espanya. Els blaugranes han estat derrotats -amb un paper més digne que en altres ocasions- en el Clàssic contra el ReialMadrid en la semifinal de la competició, que se celebra a Riad, capital de l'Aràbia Saudita.

L'equip entrenat per Xavi ha començat el partit patint, amb un domini clar dels blancs que ha acabat derivant en el gol de Vinicius al minut 25 després d'una pèrdua de pilota de Busquets prop de l'àrea de Ter Stegen. La reacció del Barça, però, ha estat efectiva i s'ha materialitzat amb un gol amb fortuna d'un Luukde Jong en estat de gràcia -acumula tres gols en els tres últims partits- al minut 42, molt a prop de la mitja part, que ha acabat en taules.

A la segona part, Pedri i Abde han rellevat un irregular Frenkie de Jong i un Ferran Torres que debutava, a més de sortir de lesió i de superar la Covid. Posteriorment, s'hi ha unit el retorn d'Ansu Fati per Luuk de Jong. En un segon temps molt igualat, els blancs s'han tornat a avançar al 72 de la mà de Benzema però precisament la jove perla blaugrana, Ansu Fati, ha enviat el partit a la pròrroga amb un gol de cap al minut 83.

El temps extra ha mantingut la igualtat fins al minut 97, amb un gol de Fede Valverde que els de Xavi ja no han pogut igualar. Així doncs, el Barça torna a casa i el Madrid es classifica per la final, en què haurà d'enfrontar-se contra l'Atlètic de Madrid o l'Athletic Club, que aquest dijous es disputaran la plaça. Els blaugranes es queden, almenys, amb les bones sensacions en el joc, amb el debut de Ferran Torres i amb el retorn d'Ansu Fati i Pedri després de setmanes apartats del terreny de joc per lesió. Ara, tocarà centrar-se de nou en els objectius a la Lliga i l'eliminatòria de Copa del Rei.