Les 10 pel·lícules més vistes de tots els temps a Netflix

El nou film de Jennifer Lawrence i Leonardo DiCaprio es posiciona com a candidat per liderar el rànquing, amb més de 320 milions d'hores vistes

Dos dels films més vistos de la història de la plataforma
Dos dels films més vistos de la història de la plataforma | Netflix
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:09h
Netflix es manté com la plataforma líder a nivell mundial pel que fa a consum de contingut en streaming. Encara que el seu nivell qualitatiu es manté en disputa amb serveis com HBO Max, Amazon Prime Video o Filmin (tot i que en l'apartat de premis segueix guanyant Netflix), la plataforma acumula centenars de milions d'hores consumides gràcies a un ampli catàleg que setmana rere setmana va creixent.

Després de rebre moltes crítiques per la seva opacitat a l'hora de mostrar estadístiques de visionaments o resultats de tots els seus projectes, Netflix va obrir una pàgina on es poden comprovar les sèries i pel·lícules més vistes en l'actualitat, a més de poder disseccionar la cerca per països. Per exemple, avui dia, el film més vist a l'estat espanyol és Don't Look Up, protagonitzada per Jennifer Lawrence i Leonardo DiCaprio. 

El que es pot comprovar, també, és quines són les pel·lícules més vistes de tots els temps a Netflix. El mètode de recompte, però, és diferent al que tots coneixem per nombre d'espectadors: a la plataforma ho quantifiquen a partir de les hores vistes i reproduïdes. És a dir, també recull si una persona l'ha vista diverses vegades, perquè el que compta és el tota de temps reproduït d'un títol. Això sí, Netflix només quantifica les estadístiques de les obres de producció pròpia. 

10. Enola Holmes (2020) - 189,9 milions de reproduccions
Una de les comèdies d'aventures més originals i divertides de la plataforma en producció pròpia. És més, Millie Bobby Brown -coneguda pel seu paper a Stranger Things-, se situa com la protagonista d'aquesta nova versió d'un dels detectius de la literatura, Sherlock Holmes, des d'una perspectiva. Brown és Enola Holmes, la germana petita del Sherlock i el Mycroft, i es veu immersa en una situació dramàtica: la seva mare desapareix i decideix anar-la a buscar.



​9. Spenser Confidential (2020) - 197,32 milions de reproduccions
Mark Wahlberg i Winston Duke protagonitzen aquest thriller despreocupat (i a estones descarat) en una de les clàssiques temàtiques d'acció: un expolicia de Boston destapa una trama criminal i ha de tornar a endinsar-se en les zones més perilloses de la ciutat. L'escenari és un dels ideals per a Wahlberg, que treballa l'acció (i a Boston encara més) amb una solvència entretinguda que ha enganxat milions de persones.
 

El trio protagonista Foto: Netflix


​8. 6 Underground (2019) - 205,47 milions de reproduccions
Una de les eminències del cinema blockbuster, de crispetes i acció, sense cap mena d'aturador ni límit per a la imaginació és Michael Bay. Amb un repartiment de luxe, el nord-americà se sobrecarrega en aquesta història d'agents secrets sense identitat que intenten complir les seves missions... fins que la cosa es complica.
 

Ryan Reynolds, protagonista del film de Michael Bay Foto: Netflix



​7. The Unforgivable (2021) - 208,22 milions de reproduccions
La popularitat de Sandra Bullock no ha decaigut ni un mil·límetre al llarg de les darreres dècades, i Netflix ha tornat a situar l'actriu en una cúspide cinematogràfica. Aquesta novetat, que va arribar durant els últims mesos del 2021, és una de les dues cintes de Bullock amb la plataforma que formen part del Top10 de més vistes. La història d'aquesta cinta, dirigida per la britànica Nora Fingscheidt, reuneix a Bullock amb una altra gegant de la interpretació com Viola Davis.


​6. The Kissing Booth 2 (2020) - 209,25 milions de reproduccions
De manera inesperada, la segona part d'aquesta trilogia adolescent és el film del gènere romàntic d'institut més vist de la història de la plataforma. Encara que la competència és ferotge (Netflix té una immensa varietat de títols sobre el tema, la majoria de la seva creació), aquesta història sobre el trio amorós entre dos germans i una noia ha fet furor a tot el planeta.
 

Els tres joves del film Foto: Netflix


​5. The Irishman (2019) - 214,57 milions de reproduccions
És la culminació de la carrera brillant de Martin Scorsese, marcada per les cintes sobre gàngsters. El film aborda una de les dècades més escabroses del crim organitzat als Estats Units, girant al voltant de la vida d'un sicari de la màfia, Frank Sheeran, interpretat per De Niro. La pel·lícula és la crònica de la vida de Sheeran, un conductor de camions i veterà de guerra que es dedica a revendre part de la mercaderia que transporta.


​4. Tyler Rake (2020) - 231,34 milions de reproduccions
Un mercenari que ofereix els seus serveis al mercat negre és contractat per a una perillosa missió: rescatar el fill segrestat del príncep cap de la màfia índia que es troba a la presó. Chris Hemsworth (conegut per interpretar Thor a Marvel) lluitarà en una missió suïcida que es converteix en un desafiament gairebé impossible que canviarà per sempre les vides.


​3. Bird Box (2018) - 282,02 milions de reproduccions
Una angoixant història distòpica sobre una realitat apocalíptica: 5 anys enrere, la humanitat va començar a perdre la consciència en si mateixa. Milions de persones se suïcidaven sense cap motiu aparent, deixant la Terra en una situació de caos absolut. Sandra Bullock, protagonista absoluta d'aquest film de supervivència, intenta avançar per aquest panorama amb els seus dos fills i intentar sobreviure. El problema, però, són unes presències de les quals ningú en sap res.


​2. Don't Look Up (2021) - 321,52 milions de reproduccions
Adam McKay és el director d'aquesta sàtira social, política i catastròfica que situa l'espectador en un escenari apocalíptic que triomfa entre el públic. És paradigmàtic, veient com està la pandèmia avui dia. La pel·lícula aborda un greu afer per a la humanitat: un meteorit s'acosta ràpidament a la Terra i provocarà un cataclisme anomenat "destructor planetari". Els protagonistes són una parella d'intèrprets amb gran química: Leonardo DiCaprio i Jennifer Lawrence.


​1. Red Notice (2021) - 364,02 milions de reproduccions
La líder, per ara, de la història de la plataforma. És el film de major pressupost de la plataforma pel que fa als sous dels actors, i un veritable desplegament de recursos pel que fa a la posada en escena i la producció. Dwayne Johnson, Gal Gadot i Ryan Reynolds són el trio protagonista carregat de química que dona vida a aquesta esbojarrada comèdia d'acció i aventures.