Les millors sèries d'estrena de gener a Netflix, HBO, Disney i companyia

Les plataformes enceten el 2022 amb una gran llista de novetats

Tres de les ficcions que arriben aquest gener
Tres de les ficcions que arriben aquest gener | ND
11 de gener del 2022
Actualitzat a les 14:49h
Any nou, sèries noves. Les plataformes de contingunt per streaming de confiança del panorama actual (des de Netflix a Filmin, passant per Amazon Prime, HBO Max o Movistar+) preparen la nova temporada amb un repartiment de noves fornades de capítols de sèries o estrenes sonades que faran les delícies dels fans de les ficcions televisives. El retorn de personatges com la Rue de Zendaya a Euphoria o l'arribada de, per exemple, noves sèries coreanes.

Com a novetat, la plataforma protagonista d'aquest mes de gener, pel que fa a estrenes destacades i escollides per NacióDigital, serà HBO Max. El darrer dels serveis de contingut en streaming que va arribar a Catalunya sumarà fins a tres estrenes de categoria per a les pròximes setmanes.

Euphoria (Temporada 2) - HBO, 10 de gener
Zendaya i Sam Levinson tornen amb una de les sèries que fan època, que marquen tota una generació. La segona temporada d'Euphoria inspira la mateixa força que la primera fornada de capítols: un desplegament visual i narratiu original, que esquinça l'ànima dels seus protagonistes i en especial de la Rue (Zendaya), arran dels seus problemes de drogues, existencials i psicològics. També torna el repartiment de secundaris (amb novetats) que conformen una de les més esperades estrenes de 2022.
 

Zendaya, a la sèrie Foto: HBO Max / Warner Brothers


Peacemaker - HBO, 13 de gener
Primera sèrie del descarat director James Gunn (responsable de diversos films de DC i Marvel), que situa el lluitador professional de la WWE, en John Cena, en un univers de còmic: un assassí que es creu que salva el món a partir d'aconseguir tot el que es proposa per qualsevol objectiu. Una nova sàtira esbojarrada en un món de licra i homes musculosos.


La periodista - Netflix, 13 de gener
Sèrie japonesa produïda per Netflix que promet ser una de les més destacades del primer trimestre de l'any. Després que el cinema fet al país nipó hagi tingut una gran rebuda durant el 2021, aquesta ficció sobre una periodista que intenta retratar i destapar els majors problemes de la societat japonesa. Adaptació d'un film de gran èxit al país.

Queens - Disney+, 19 de gener
I després de la bona rebuda d'una sèrie com Harlems, Disney estrena aquesta gran sèrie dramàtica situada en el musical, sobre un grup de dones que intenta recuperar la seva fama durant la dècada dels anys 90 com un dels grups de hip hop més famosos dels Estats Units: les Nasty Bitches.


Ozark (Temporada 4, Primera Part) - Netflix, 21 de gener
Primera part de la fornada final de capítols d'una de les darreres sèries estrella de Netflix. Tornen la majoria dels personatges principals: tornarem a veure Jason Bateman (Marty Byrde), Laura Linney (Wendy Byrde), Julia Garner (Ruth Langmore), Sofia Hublitz (Charlotte Byrde), Skylar Gaertner (Jonah Byrde), Lisa Emery Darlene Snell), Charlie Tahan (Wyatt Langmore) o Felix Solis (Omar Navarro).
 

Els protagonistes de la sèrie Foto: Netflix


The Gilded Age - HBO, 25 de gener
El creador de Downton Abbey, Justin Fellowes, torna a endinsar-se en el drama d'època amb una nova sèrie que promet les mateixes sensacions que la ficció que ens va introduir els Crawley... però en un altre país. La trama se situarà en les famílies adinerades del segle XIX a la ciutat de Nova York, que començava a florir una nova fornada d'aristòcrates i poderosos empresaris per damunt de les clàssiques dinasties europees.


The Sinner 4 (Temporada 4) - Netflix, 26 de gener
L'investigador principal de tots els "pecats" anteriors, Harry Ambrose intentarà fer una escapada de recuperació amb la seva parella, Sonya, per intentar fugir dels records passats. Una nova tragèdia capgirarà els seus plans i tornarà a situar l'espectador en un espectacle criminal digne dels millors thrillers negres. Va ser una de les sèries revelació de la plataforma Netflix en la passada dècada.

This is Us (Temporada 5) - Amazon Prime Video, 27 de gener
Un dels millors melodrames de la dècada, i una de les favorites de la crítica gràcies al seu recull anual de premis als Globus d'Or, estrena la seva cinquena i penúltima temporada (ja van per la sisena) en la que serà una de les millors ficcions del primer trimestre del 2022. Aquesta darrera temporada, que se situarà exactament en els fets posteriors de la quarta (sense salt temporal) mencionarà de manera activa la pandèmia de coronavirus.
 

Els protagonistes de This is Us Foto: Amazon Prime Video


Todos mienten - Movistar+, 28 de gener
Pau Freixas, responsable de ficcions catalanes d'altíssima qualitat com Cites, altres sèries com Polseres Vermelles o Sé quien eres, o el film Herois (entre moltes d'altres), aterra a la plataforma Movistar amb aquest thriller sobre la relació sexual entre una professora i el seu alumne. Les conseqüències dels seus actes seran nefastes per a moltíssimes persones i l'efecte dominó, imparable.


Estamos muertos - Netflix, 29 de gener
Després de l'embranzida de les sèries coreanes generada per El juego del calamar, Netflix segueix apostant per aquestes ficcions carregades d'històries originals. Encara que la premissa d'aquesta sigui molt familiar per a molts, un grup d'estudiants haurà de combatre un virus zombie que s'ha propagat pel país de manera trepidant en aquesta particular nova mirada del gènere a través dels ulls i les interpretacions de nous professionals.