Torra reclama la mobilització de l'independentisme: «Existeix la taula de diàleg?»

La inhabilitació de l'expresident de la Generalitat finalitza avui, però ell mateix assegura que se'l tornarà a condemnar pel judici que té pendent per desobediència

Torra, en imatge d'arxiu
Torra, en imatge d'arxiu | ACN
11 de gener del 2022
Actualitzat a les 9:49h
L'expresident de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat molt crític amb la taula de diàleg celebrada entre els governs de Pere Aragonès i Pedro Sánchez. "Existeix una taula de diàleg? Jo només he vist fotografies on es reunia molta gent. Jo en soc molt crític, no porta enlloc", ha afirmat l'expresident de la Generalitat. Torra, a més, ha considerat que un govern que ha apostat per "la gestió autonòmica" no pot extreure res d'aquestes trobades entre la Generalitat i la Moncloa.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Torra ha abordat diverses qüestions d'actualitat política el mateix dia que finalitza la seva inhabilitació arran de la condemna per desobediència. A principis d'any però, el 17 de març, es farà el segon judici a l'expresident Quim Torra per la pancarta al Palau de la Generalitat. No serà un judici tan destacat com el primer, que va acabar apartant-lo de la presidència, i es farà en un jutjat ordinari de Barcelona, perquè ja no és aforat. Ell mateix ha valorat aquesta segona causa judicial: "D'entrada compto amb una nova condemna". "I em pregunto, hi haurà un jutge a Catalunya que empari la llibertat d'expressió?", ha reclamat.

Sobre el possible retorn de Puigdemont, l'expresident Torra considera que la seva tornada a Catalunya ha d'anar amb un projecte per culminar la independència. "Els presos també van sortir", ha considerat l'exmembre de Junts, que ha volgut posar valor al moviment independentista viscut el 2015 "i no tant recordar el de 2017". Torra també ha fet autocrítica de la seva presidència i assegura que "sí, potser no es va avançar, però no es va retrocedir". Ell mateix considera que l'independentisme ha de perseguir "el crescendo per tornar a tenir el momentum". 

En aquesta línia, Torra ha recordat que "l'independentisme mobilitzat ha estat imparable" en els anys anteriors a la pandèmia i ha destacat el consens de moments com la candidatura de Junts pel Si en les eleccions del 2015. "Ara hi veig desànim i desmobilització", ha assegurat, fent referència en especial als joves de Catalunya.