Els Reis d'Orient recorren Catalunya amb mascareta

Ses Majestats es passegen per diferents ciutats del país abans de la nit més especial de l'any

El Rei Gaspar, durant la Cavalcada a Barcelona
El Rei Gaspar, durant la Cavalcada a Barcelona | Frederic Esteve
Lluís Girona
05 de gener del 2022
Actualitzat a les 22:47h
Els Reis d'Orient s'han passejat durant la tarda d'aquest dimecres per tot Catalunya. A Barcelona, els tres protagonistes del dia han desembarcat al Port després d'arribar-hi, tal com és habitual, a bord del pailebot Santa Eulàlia. Ses Majestats han atracat el vaixell al Port del Fòrum, on els ha rebut l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els ha entregat la clau màgica de la ciutat, que obre les portes de totes les cases per poder-hi deixar els regals. També han estat rebuts pel president del Port de Barcelona, Damià Calvet.

En arribar a la capital catalana -on unes 425.000 persones han acompanyat els Reis d'Orient durant la cavalcada-, el Rei Melcior s'ha dirigit als nens i nenes de la ciutat per agrair-los el seu comportament responsable i dir-los que saben que estan "donant un exemple de valentia durant la pandèmia", i ha afegit que els tres reis estan contents i emocionats de veure que estan bé.
 

Ses Majestats, en l'arribada al Port del Fòrum de Barcelona Foto: Frederic Esteve

  
"Teniu la sort de viure en una ciutat que mira al futur, engalanada i enlluernadora, una ciutat on els tres Reis d'Orient ens sentim com a casa perquè és respectuosa, amigable i generosa, una ciutat que treballa a favor de la natura i que defensa la solidaritat per sobre de tot", ha afegit. "El futur que ha de venir serà, no ho dubteu, molt millor que el passat; i recordeu que Melcior, Gaspar i Baltasar sempre estarem al vostre costat", ha conclòs.

Aquest any, de manera excepcional i per les mesures de prevenció sanitària, l'arribada dels Reis s'ha fet sense públic, amb l'única presència dels mitjans de comunicació, i en un lloc de la costa diferent de l'habitual. A l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar li ha precedit un acte conduït pel patge Gregori, acompanyat d'alguns representants del seguici reial que a partir de les 18.15 hores desfila pels carrers de la ciutat.

Alguns dels patges que acompanyen els Reis Mags a Barcelona Foto: Frederic Esteve


"Vull donar les gràcies als nens i nenes perquè sé que han fet un esforç enorme, no només per garantir la seva seguretat i la de les persones que més estimen, sinó perquè tenen molt bon cor i sempre han demostrat una gran capacitat de solidaritat, pensant en qui ho està patint més i passant pitjor", ha remarcat Colau, convençuda que els infants "es mereixen els regals i tot l'afecte" que Ses Majestats els porten.
 

La clau màgica de la ciutat de Barcelona Foto: Frederic Esteve


El recorregut de la cavalcada ha estat l'habitual. Ha començat a l'avinguda Marquès de l'Argentera i ha acabat a la Font Màgica de Montjuïc. Tot i això, aquest any no es repartiran caramels per evitar aglomeracions i l'Ajuntament ha demanat respectar les bombolles de convivents, mantenir les distàncies i no treure's la mascareta durant el seu transcurs.
 

Una carrossa de la Cavalcada de Reis a Manresa Foto: Alex Marin


Barcelona, però, no ha estat l'única ciutat catalana que s'ha il·lusionat amb la Cavalcada. Olot, Sant Cugat del Vallès, TarragonaTerrassa i Manresa, entre altres, també han rebut Ses Majestats abans de la nit més especial de tot l'any. A Igualada, on se celebra la cavalcada més antiga del país, hi ha hagut polèmica perquè Melcior i Gaspar s'han saltat el protocol de Salut i han aparegut sense mascareta.
 
Arxivat a