Així serà la cavalcada de Barcelona: carrossa conjunta dels tres reis i sense caramels

L'espectacle de balls i carrosses no comptarà amb la presència de nens i se seguirà el recorregut habitual

Una de les cavalcades d'edicions anteriors
Una de les cavalcades d'edicions anteriors | ACN
Victor Rodrigo
03 de gener del 2022
Actualitzat el 04 de gener a les 17:43h
La cavalcada de Reis de Barcelona se celebrarà, independentment de les restriccions del Govern. L'Institut de Cultura de la capital catalana ha confirmat l'esdeveniment nadalenc, que es durà a terme, com cada any, el 5 de gener de 2022. Després de la incertesa per l'augment de casos d'òmicron i per la pandèmia de coronavirus, Ses Majestats tornaran a recórrer els carrers de Barcelona en el seu recorregut habitual. El patge Gregori ha explicat tots els detalls de l'esdeveniment d'aquest any.

Començarà a les 18:15h, a l'avinguda del Marquès de l'Argentera i desfilarà per tota la ciutat fins a l'avinguda de la Reina Maria Cristina. Tota la cavalcada finalitzarà al voltant de les 21:10h. Tot i que el recorregut és el mateix, es produiran diversos canvis: el primer és que els tres reis, Melcior, Gaspar i Baltasar, compartiran carrossa "per simbolitzar l'amistat entre els pobles". Lluiran vestimenta nova i, a diferència de les cavalcades anteriors, no aniran asseguts sinó que estaran drets.

Que els tres Reis d'Orient viatgin junts en una carrossa suposarà que totes les seves comitives ballaran en un sol grup, en coreografia conjunta. No es llançaran caramels ni hi haurà patges ni caramel·leres que entregaran els aliments als joves. Així mateix, seguint les recomanacions de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, han recomanat distribuir a la ciutadania en el màxim d'espai disponible i també han agraït especialment la col·laboració de Protecció Civil en el disseny de la desfilada.

Per motius sanitaris aquest 5 de gener hi haurà menys participants en l'espectacle i no hi participaran nens, de manera que el seguici comptarà amb al voltant de 800 participants en lloc dels 1.300 habituals, que formaran part d'una cavalcada més esponjada.La incorporació d'una nova carrossa que porta per nom Barcelona, un carter gegant anomenat Olmut, una nova carrossa del carbó i l'ampliació de la tradicional carrossa de l'estrella són les altres grans novetats de la desfilada d'aquest 2022.

Tota la producció de la cavalcada ha costat uns 850.000 euros i l'espectacle comptarà amb la presència de col·laboradors que recordaran la importància de vetllar per mantenir les mesures sanitàries.


 
Arxivat a