Més positius al Barça: ja hi ha set jugadors contagiats

Gavi, Dembélé i Umtiti s'afegeixen a les baixes d'Alves, Lenglet, Balde i Jordi Alba per Covid

Jugadors del Barça celebrant un gol
Jugadors del Barça celebrant un gol | FCB
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 17:03h
Les proves PCR realitzades a tota la plantilla del Barça abans de reprendre l'activitat han tret a la llum tres positius més per coronavirus. Es tracta d'Ousmane Dembélé -que ja mostrava símptomes de Covid-, Gavi i Samuel Umtiti.

Aquests tres jugadors s'afegeixen a Dani Alves, Clement Lenglet, Jordi Alba i Alejandro Balde en la llista d'afectats pel coronavirus a la plantilla. Tots ells seran baixa per al partit d'aquest diumenge al camp del Mallorca, que en principi es disputarà igualment.

Amb la resta de baixes per lesió -Ansu Fati, Memphis, Pedri, Braithwaite, Sergi Roberto i Dest- i el sancionat Sergio Busquets, l'equip de Xavi arribarà en quadre al duel de Lliga i també al previst pel dia 5 de gener al camp del Linares, en la primera ronda de la Copa del Rei.

Des de l'inici de la pandèmia, nou jugadors del Barça han donat positiu: els set d'ara, Sergio Busquets i Sergi Roberto. Al vestidor blaugrana no hi hauria d'haver una explosió de contagis major, ja que els futbolistes estaven de vacances des del dia 21 de desembre, i, per tant, no han tingut contacte -almenys en l'àmbit del club-.

El primer equip de futbol no és l'únic afectat per la sisena onada de la pandèmia a Catalunya. En bàsquet, Nigel Hayes-Davis, Pierre Oriola, Kyle Kuric i Nick Calathes s'han contagiat en l'última setmana. La lliga ACB ha hagut d'ajornar diversos partits. Entre ells, alguns del Baxi Manresa, afectat per un brot amb 13 casos.

Qui també té problemes per baixes per Covid és el Reial Madrid, que aquest mateix dimecres ha confirmat els positius de Vincius, Courtois, Valverde i Camavinga. Fa dues setmanes també s'havien contagiat del virus Asensio, Rodrygo, Bale, Marcelo, Lunin, Modric, Isco i Alaba, tots ells ja recuperats.