El 2021 s'acomiada amb rècord de calor i temperatures de primavera

Per Cap d’Any l’ambient serà molt suau i no plourà

Barcelona, aquest dimarts
Barcelona, aquest dimarts | Alfons Puertas / Observatori Fabra
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:00h
L'any 2021 acabarà de forma oposada a com ho va fer el 2020, amb un temps molt estable i amb temperatures més pròpies de març o abril que no pas de finals de desembre. En molts punts se superaran els 20 i, fins i tot, els 25 graus.
 
De cara a la nit de Cap d’Any, els mapes apunten que es podrien registrar temperatures entre 5 i 10 graus per sobre del normal a bona part del país, sobretot al litoral i prelitorial, així com en algunes valls del Pirineu. A Barcelona, per exemple, s’esperen temperatures rècord, 10 graus per sobre la mitjana. A les planes de l’interior, en canvi, la boira farà que l’ambient sigui més normal per l’època, sobretot a Ponent i a les Terres de l’Ebre.

Aquest dimecres ja ens hem despertat en un ambient molt suau, res a veure amb un hivern típic, amb temperatures a les 7 del matí de 15 graus a Barcelona, 18 a Amposta, 17 a Tarragona i 9 a Lleida i Girona. Ahir dimarts, de fet, ja es van registrar algunes xifres excepcionals, com els 24 graus d’Alcanar o els 22 de l’aeroport del Prat, la temperatura més alta en aquest observatori dels darrers 40 anys. Encara bufa una mica el vent però mica en mica anirà desapareixent.
 
El bon temps continuarà dijous, divendres i uns quants dies més. De fet, una entrada d'aire càlid farà pujar encara més les temperatures, que es mantindran molt per sobre dels normals com a mínim fins al 2-3 de gener. Termòmetres amunt i sense rastre de pluja.

Si teniu pensat sortir per Cap d'Any –tenint en compte les restriccions-, fins i tot us podreu plantejar deixar l’abric a casa. Una situació que contrasta amb la de fa un any: amb un mes de molt fred entre el 15 de desembre i el 15 de gener i que va culminar amb el temporal Filomena.