La CUP, a Aragonès: «Quantes evidències més necessita per abandonar la via del pacte?»

Els anticapitalistes retreuen al Govern no fixar un horitzó per exercir l'autodeterminació i avisen que s'oposaran a qualsevol retallada que es pugui plantejar a la CCMA

Xavier Pellicer, diputat de la CUP.
Xavier Pellicer, diputat de la CUP. | ACN
28 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:22h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va assenyalar en el discurs de Sant Esteve que el 2022 caldria "construir" alternatives al diàleg en cas que la negociació amb l'Estat no fructifiqui. "Quantes evidències més necessita per abandonar la via del pacte?", s'ha preguntat aquest dimarts Xavier Pellicer, diputat de la CUP, en la primera reacció oficial dels anticapitalistes després de la intervenció d'Aragonès. Pellicer ha indicat que cal "treballar per generar les condicions per l'autodeterminació" a través d'una "agenda pròpia" que no estigui supeditada al PSOE ni tampoc al govern espanyol.

El diputat de la CUP també ha estat molt crític amb la renovació de càrrecs pactada la setmana passada entre ERC, Junts i el PSC, que afecten la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), la Sindicatura de Greuges, l'Agència Catalana de Protecció de Dades (ACPD), la Sindicatura de Comptes i el Consell de Garanties Estatutàries (CGE). Pellicer ha indicat que l'acord perpetua les dinàmiques "partidistes", i ha alertat que, en el cas de la CCMA, s'hi pot "amagar la intenció de retallar-la" en lloc de convertir-la en "referent".

"Ens oposarem de manera ferma a qualsevol retallada dels mitjans públics catalans", ha apuntat el diputat dels anticapitalistes, que ha fet extensives les crítiques al Govern també a la sisena onada i a la gestió que se n'està fent. L'atenció primària ha tornat a col·lapsar-se i, segons Pellicer, això ha passat perquè no s'han destinat els recursos necessaris malgrat l'experiència acumulada. També ha anunciat que es faran preguntes al Govern per tal de conèixer les dades que han portat a tornar al toc de queda nocturn.