Mor als 58 anys Jean-Marc Vallée, director de «Big Little Lies» i «Dallas Buyers Club»

El cineasta canadenc perd la vida de manera sobtada a la seva cabanya de Quebec

Vallée, en imatge d'arxiu
Vallée, en imatge d'arxiu | Europa Press
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:35h
El món del cinema lamenta una de les pèrdues més sensibles de l'any. El director Jean-Marc Vallée ha mort aquest dilluns de manera sobtada a la seva cabanya de Quebec, al Canadà, segons ha informat el seu representant. Responsable cinematogràfic de la pel·lícula Dallas Buyers Club (2013) amb la que Matthew McConaghey i Jared Leto van aconseguir dos premis Oscars, el director també va dirigir episodis de sèries d'HBO de gran èxit com Big Little Lies i Sharp Objects. El sector de Hollywood i de l'audiovisual mundial ha respost amb una allau de solidaritat cap a la família de Vallée. Era un dels directors més estimats de la indústria.

Nascut a Montreal, el 1963, va saltar a la fama el 2005 amb el seu film C.R.A.Z.Y sobre els drets de la comunitat LGTBIQ+, després d'una discreta carrera cinematogràfica al Canadà. Vallée va iniciar la seva aventura per la indústria nord-americana, abans passant per un fiml britànic barroc com The Young Victoria (2009), on Emily Blunt interpretava la monarca britànica. Des de llavors va signar títols molt reconeguts pel públic com Dallas Buyers Club (amb la que va ser nominada a 3 Oscars, guanyant-ne dos, i a 2 Globus d'Or).

La seva dramàtica road-movie Wild (2014) i la introspectiva Demolition (2015), amb Jake Gyllenhaal en un paper catàrtic, van deixar constància del caràcter cinematogràfic de Vallée, que premiava molt la llibertat interpretativa dels seus actors. Un amant de la llum natural als seus films, era molt obert a les opinions de tots els membres del repartiment dels seus projectes. A partir de 2017 va fer el salt a la televisió amb dues sèries d'immens èxit a HBO, com Big Little Lies i Sharp Objects. Vallée també havia estat guionista i productor de diversos projectes cinematogràfics i televisius al Canadà.