Junts celebra que Aragonès se situï en «alternatives» a la taula de diàleg

Jordi Sànchez creu que el president de la Generalitat reconeix allò que els de Puigdemont han "advertit des del primer dia" i reivindica el paper del Consell per la República

Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu | Junts
26 de desembre del 2022
Actualitzat a les 22:10h
Primeres reaccions al missatge institucional de Pere Aragonès. El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, s'ha felicitat que el president de la Generalitat se situï en "alternatives" a la taula de diàleg i creu que amb aquest discurs reconeix allò que des de Junts han "advertit des del primer dia". "L'alternativa a la taula de diàleg sabem quina és: unitat i preparació per a la confrontació democràtica i intel·ligent en el marc del Consell per la República", ha afirmat Sànchez a través de Twitter. "Som-hi. Així sí", ha finalitzat el missatge.

El cap de l'executiu ha afirmat des d'una escola de Santa Coloma de Gramenet que el que ve és l'any que la taula de diàleg amb el govern espanyol, que anima ERC en solitari dins el camp independentista, ha de començar a donar aviat "resultats tangibles". I si no els dona, ha avisat, no s'hi val caure en la resignació ni "renunciar". Serà aleshores quan, segons ell, caldrà "construir alternatives", que necessàriament hauran de transitar pel camí de la desobediència, la unilateralitat o la mediació exterior en cas que la negociació "s'encalli".  

Amb els pressupostos catalans i espanyols aprovats i a punt per entrar en vigor l'1 de gener, Aragonès està ara pendent d'una nova reunió de la taula de diàleg. Es farà amb la incògnita de si aquest cop hi assistiran consellers de Junts al Govern i de les conseqüències que pot tenir que, de nou, no ho facin. Hi hagi o no Junts a la taula, Aragonès vol que comenci a donar fruits. "El 2022 ha de ser l'any en què comencem a desbloquejar el conflicte. La negociació amb l'Estat ha d'avançar i començar a aportar resultats tangibles", ha avisat.