«El Mundo» es disculpa amb Miguel Bosé després que Jaime Peñafiel li desitgés la mort

El periodista havia afirmat en un suplement del diari que el cantant "mereixia morir-se de Covid pel dany que estava fent"

Jaime Peñafiel i Miguel Bosé
Jaime Peñafiel i Miguel Bosé | ND / Europa Press
26 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:37h
Disculpa pública de El Mundo amb Miguel Bosé després d'unes paraules de Jaime Peñafiel a la seva secció del suplement LOC, que depèn del mateix diari. Concretament, el periodista popularment conegut per les seves informacions sobre la monarquia espanyola, va afirmar que el cantant  "mereixia morir-se de Covid pel dany que estava fent".

"El molt irresponsable negacionista i molt imbècil va demanar 'apagar les televisions del món i deixa d'escoltar mentides i la manipulació a la qual s'està sotmetent la gent'", recollia la secció de Peñafiel, en referència a unes declaracions de Bosé a la televisió argentina. Les paraules es van fer populars a les xarxes socials i El Mundo ha emès una rectificació pública.
 
En l'editorial titulada "Res justifica desitjar la mort a un ésser humà", El Mundo titlla de "gravíssim error" el comentari de Peñafiel i defensa que mai hauria d'haver-se publicat. El diari també creu que l'esgotament per les repetides onades del virus i el fet que Peñafiel hagi patit la malaltia han estat factors que han derivat en aquest comentari, però reitera que això no és motiu per desitjar la mort. "Jaime Peñafiel ha atemptat contra el codi ètic del diari i per això demanem disculpes als lectors", sentencia l'editorial de El Mundo.