Una família de Sevilla exhumarà el cadàver d'un nadó al cementiri de Sabadell

La suposada mare va començar a sospitar en adonar-se que una concursant d'un programa de televisió tenia "molta semblança" a les altres dues filles que té

24 de desembre del 2021
Actualitzat el 25 de desembre a les 11:08h
El cementiri
El cementiri | Ajuntament de Sabadell
Les casualitats són capritxoses i poden suposar troballes inimaginables, com ara adonar-te de l'existència d'una possible filla. Això és el que li ha passat a Carmen, una veïna de Sevilla, que va viure al barri de Ca n'Oriac a Sabadell fa més de 30 anys, i que per sortir de dubtes ha aconseguit el permís del cementiri de la capital vallesana per exhumar el cadàver d'un nadó enterrat el 1990.

Carmen és aficionada al programa de televisió Ahora Caigo i el 2018, mentre veia l'espai d'entreteniment, va trobar "molta semblança" d'una de les concursants amb les altres dues filles que té, ha explicat a NacióDigital Lídia Angulo, la filla gran -va viure a Sabadell fins a 1990-, en una història que ha avançat el Diario de Sevilla. "Li va fer un salt el cor", ha exclamat.

Tal com ha relatat Angulo, la seva mare "es va posar a indagar" i "va lligar caps". El 1990 va donar a llum un bebè a l'antiga Clínica Nen Jesús de la ciutat, va néixer de forma prematura i als tres mesos "li van lliurar un taüt tancat" amb les restes del nadó mort. A més, ha afegit que "li van dir que el metge aquell dia no hi era" i ha precisat que en els tres mesos que va estar a la incubadora "no tenia aspecte que estigués malalt".

Una afirmació que ha subratllat l'advocat de la família, Fernando Osuna, que hi veu "un cas de robatori de nens" i és que, tal com ha dit, "no es pot fer, no es pot entregar un fèretre sense poder veure les restes". Fer-ho podria incórrer en delictes com, entre d'altres, sostracció de menors, així com de diverses responsabilitats civils. Fonts de l'Hospital Parc Taulí han declinat fer cap posicionament, adduint la normativa de protecció de dades i també per ser un tema en mans d'advocats.

L'exhumació al gener de 2022 
Precisament, el lletrat ha dut a terme les gestions perquè el cementiri de Sabadell dugui a terme l'exhumació, que ha calculat pugui ser entre els dies 10 i 15 de gener, després d'un "tràmit", ja que per fer-ho ha estat necessari fer el canvi de nom del nínxol on està enterrada la presumpta filla. Fins ara hi figurava el nom del pare, que va traspassar, i ha calgut posar la titularitat a una de les hereves.

D'aquesta manera, es podrà dur a terme les analítiques d'ADN de les restes amb les de la presumpta mare i les filles d'aquesta. La família ha garantit que "anirà fins al final" amb aquesta història.