L'última oportunitat per salvar Cal Macià

Diputació i Govern proposen un conveni amb l'Ajuntament d'Alcarràs per comprar la masia d'estiu del president republicà i iniciar la rehabilitació urgent que la recuperi del greu deteriorament

Detall del deteriorament de Cal Macià
Detall del deteriorament de Cal Macià | ACN
25 de desembre del 2021
La residència pairal del president Francesc Macià a Alcarràs (Segrià), coneguda com Casa Vallmanya, podria ressuscitar. Recuperar-se de l’estat ruïnós en què es troba i que ha estat denunciat per la plataforma "Salvem Cal Macià", que des de fa anys insta les institucions a mobilitzar una partida de diners per impulsar una restauració d'una propietat amb valor històric. Abans d’aquesta acció, però, cal que s’arribi a un acord amb els propietaris de la finca per comprar-la, el principal escull que endarrereix tot el procés de recuperació de la casa i que ha generat tensions polítiques al municipi. 

En el 88è aniversari de la mort de Francesc Macià, membres de la plataforma Salvem Cal Macià han tornat a la seva masia familiar per reclamar un acord entre les tres administracions implicades. "Prou excuses: seure, negociar i acordar un futur per aquest espai de memòria nacional", exigeixen.