Una secció del Col·legi d'Advocats de Barcelona dona suport a la sentència del 25% de castellà

L'òrgan dependent de l'ICAB critica l'actitud d'"extrema gravetat" de l'executiu català mentre que la junta de govern se'n desvincula i no es posicionarà sobre la decisió del TSJC

L'escola de Canet de Mar on una família ha demanat que el 25% de classes siguin en castellà
L'escola de Canet de Mar on una família ha demanat que el 25% de classes siguin en castellà | Europa Press
23 de desembre del 2021
Actualitzat el 24 de desembre a les 14:18h
El Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) ha decidit donar suport a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) en el cas del 25% de castellà a les aules de les escoles catalanes. La secció de Dret Constitucional de l'ICAB ha emès un comunicat en què també critica l'actitud d'"extrema gravetat" del Govern per negar-se a donar compliment a la decisió del tribunal.

En concret, el Col·legi critica que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'educació, Josep Gonzàlez Cambray, no només s'hagin "negat" a donar compliment a la sentència, sinó que a més s'hagin posicionat a favor de la direcció de l'escola de Canet de Mar. A la vegada, també denuncien que els dos membres de l'executiu català "no hagin mencionat" que a les xarxes socials s'hagi demanat "aïllar el nen" de classe o "tirar-li pedres a casa seva".

L'ICAB conclou el comunicat mostrant la seva "més profunda" preocupació per la "gravetat dels fets", que segons explica, atempten contra l'estat de dret, però també contra la protecció integral dels menors contra la violència i la victimització secundària.
 
El posicionament rotund del Col·legi de l'Advocacia en favor de la sentència i contra l'actuació del Govern no ha quedat exempt de polèmica. Precisament l'advocat, actual diputat de Junts, i exdegà de l'ICAB, Jaume Alonso-Cuevillas, ha afirmat sentir-se "profundament avergonyit" pel comunicat i demana que la junta de govern demostri el "rebuig" davant la decisió de la secció de Dret Constitucional.