La música solidària de VOZES ressonarà a l'Auditori

El cor i orquestra simfònica fan el seu setè concert el 28 de desembre amb l'objectiu de recaptar fons per continuar formant musicalment a nens i adolescents en risc social

Un concert del cor i l'orquestra de VOZES.
Un concert del cor i l'orquestra de VOZES.
Andrea Gabarró
28 de desembre del 2022
Dimarts 28 de desembre, l’entitat musico-social VOZES celebra el seu setè concert anual amb motiu del seu aniversari. Aquesta actuació, que tindrà lloc a l'Auditori de Barcelona i s'iniciarà a les vuit del vespre, i tindrà una durada d'una hora i quart. Se celebrarà a la Sala Pau Casals de l'Auditori i estarà dirigida pel violoncel·lista i director d’orquestra Pablo González, fundador de l'entitat.

El cor i orquestra simfònica està integrada per 196 infants i adolescents, dels quals el 75% són nenes. A l’acte hi participaran les solistes Alba Morena, Laura Simó, Carme Canela, Pepe Llorens i Mone Teruel, i estarà conduït pel locutor d’Europa FM, Juanma Romero. El repertori inclou nadales, valsos i polques. Aquest inclou cançons com El vals de l'Emperador, Polka de Trons i Llamps, Marxa Radetzky, El 25 de desembre, Santa nit i El noi de la mare.

Sota el lema “Disset anys de música i cohesió social”, VOZES té com a objectiu aplegar 45.000 euros, cinc mil més dels que va recaptar l’any passat, per tal de destinar-los a la viabilitat del projecte. Els diners s’invertiran en la compra d’instruments, la formació d’estudiants, la contractació de professorat i la cobertura de les despeses del concert. Per tal d’assistir-hi, es poden comprar les entrades al seu web o al de l’Auditori. El preu d’aquesta és de 10, 15, 25 i 30 euros. En cas de voler fer una aportació, hi ha la possibilitat de donar a través del web vozes.org.

VOZES neix l’any 2004 amb la finalitat d’emprar la música com a eina d’inclusió i cohesió social. Duu a terme activitats musicals gratuïtes a tots els col·lectius que es troben en risc d’exclusió social i no poden accedir a una activitat artística. Organitza corals, orquestres i grups de diferents instruments com guitarres, teclats o percussió amb el fi d’oferir als nens i joves la possibilitat d’actuar en múltiples escenaris i així obtinguin un reconeixement.

Compten amb 3 orquestres; Amadeus, Beethoven i Corelli, que juntes conformen l’Orquestra Simfònica Vozes. Segons la mateixa entitat, molts dels seus components travessen situacions molt complicades com la pobresa energètica, desnonaments, maltractaments o prostitució, entre d’altres. És per això que afirmen que, pels seus integrants, VOZES “esdevé un refugi” a banda d’un lloc segur on aprendre que els permet llaurar-se un futur.
Arxivat a