Foment reclama «celeritat» al Govern per ajudar els sectors afectats per les restriccions

Sánchez Llibre adverteix que "molts negocis hauran de tancar" i anuncia la màxima pressió sobre les administracions per obtenir ajudes directes

21 de desembre del 2021
Actualitzat a les 19:23h
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, avui a la seu de la patronal.
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, avui a la seu de la patronal. | ACN
El president de Foment del Treball,Josep Sánchez Llibre, ha reclamat "ajudes directes i subvencions" als sectors econòmics més afectats per les noves restriccions. "Tenim l'obligació de ressarcir-los", ha dit. Ha expressat el temor que les noves restriccions afectaran greument l'economia i "faran que molts negocis hauran de tancar i molts treballadors es quedaran sense feina".

Ha reclamat la "màxima celeritat i eficiència" al Govern per compensar l'efecte que tindran les noves mesures restrictives sobre sectors de serveis, restauració, oci i cultura. Ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a la seu de la patronal amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Sánchez Llibre ha anunciat la màxima pressió sobre les administracions perquè responguin amb eficàcia a la situació.

Les paraules del dirigent empresarial han coincidit força amb les que poc abans ha fet l'alcaldessa Ada Colau, qui també ha reclamat "agilitat" mmàxima per ajudar els sectors econòmics en dificultats. Colau ha mostrat la seva "sorpresa" per la manera precipitada en què el Govern va anunciar les noves mesures, que inclouen el toc de queda i el tancament de l'oci nocturn. 

"Quan a una empresa l'obliguen a tancar per ordre governativa, hi ha una responsabilitat solidària per part de l'Estat perquè implementi actuacions immediates", ha assenyalat el president dels empresaris. El cap de Foment ha recordat que la posició de Foment sempre ha estat la de preservar l'equilibri entre la prioritat de donar resposta a la crisi sanitària i alhora no perjudicar greument el teixit productiu. Ha recordat que Foment va reclamar el setembre passat la conveniència que es vacunés tothom que anava a treballar presencialment, una mesura que d'haver-se adoptat hagués impedit arribat a la situació actual.