Salut obre la dosi de reforç per a tots els vacunats amb AstraZeneca

Davant l'avanç de la variant òmicron, la secretària de Salut Pública avisa que "és hipernecessària la dosi de reforç"

La vacuna d'AstraZeneca
La vacuna d'AstraZeneca | Josep M Montaner
20 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:42h
Davant l'augment de contagis dels últims dies, l'avanç de la sisena onada i la incidència que la variant òmicron està tenint a Catalunya, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dilluns que s'obre "la vacunació amb dosi de reforç a totes les persones que han rebut AstraZeneca"

Cabezas ha remarcat la necessitat d'administrar les dosis de reforç davant l'avanç de la variant òmicron: "És hipernecessària la dosi de reforç". És per aquest motiu que el Departament de Salut vol agilitzar el ritme de vacunació de tota la població en general. 

En aquesta línia, aquesta setmana el Departament enviarà SMS recordatori i trucarà els majors de 60 anys per donar cita per a les terceres dosis, seguirà fent recordatoris via SMS als vacunats amb Janssen i seguirà impulsant la vacunació a tots els majors de 12 anys. A més, com a novetat, s'intentarà incorporar, de nou, al sistema de vacunació tots els majors de 40 anys que faci més de sis mesos de la darrera dosi, "començant pels més grans".

La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha anunciat aquest dilluns al matí que la pressió assistencial actual a Catalunya és "similar a la del desembre passat". Així, en un dia que les UCI registren 310 pacients crítics i els hospitalitzats a planta se situen en 1.280, Craywinckel avisa que la previsió del Departament és que les UCI acumulin 500 pacients a finals d'any.

La directora del CatSalut ha recordat la necessitat de respectar totes les mesures vigents contra la pandèmia, fent referència a la "teoria del formatge Gruyère" de què va parlar el conseller Argimon setmanes enrere, i ha demanat responsabilitat a la ciutadania. També Craywinckel ha fet referència a la importància de demanar cita per rebre les dosis de la vacuna contra la Covid, tal com ja ha dit la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, minuts abans.