Canvis en la mobilitat al Raval: prioritat per vianants i bicicletes

Quinze carrers canvien de sentit, es restringeix l’horari d’accés i s’amplien les zones de càrrega i descàrrega

El barri del Raval, menys vehicles de motor i més espai per als vianants
El barri del Raval, menys vehicles de motor i més espai per als vianants | Adrià Costa
Redacció
19 de desembre del 2021
Actualitzat a les 9:26h
El districte de Ciutat Vella de Barcelona ha començat a implementar els canvis per millorar la mobilitat del barri del Raval, prioritzant els vianants i la circulació de bicicletes, tot reduint els espais per a vehicles, reduint els horaris de càrrega i descàrrega i modificant la direcció de diversos carrers de la trama interior, entre d’altres mesures.

Els canvis es faran per fases. Està previst que durant el primer trimestre del 2022 entri en vigor el canvi de sentit d’alguns carrers, i a partir del segon trimestre s’ampliaran les places de càrrega i descàrrega per poder reduir els horaris. En total, el barriguanyarà més de 200places de càrrega i descàrrega. Així mateix es completarà la xarxa de bicicletes existent.

Aquests canvis formen part del Pla d’accions de mobilitat al Raval, una eina per planificar de manera integrada les diferents modalitats de desplaçament per l’espai públic, que és fruit de la diagnosi feta pel Pla de Mobilitat de Ciutat Vella 2019-2024.

Aquest conjunt de mesures s’han dissenyat tenint en compte les característiques particulars del barri del Raval: el més dens de Ciutat Vella (433 habitants/ha) i amb importants punts d’interès comercials i turístics. Per això, l’objectiu principal del pla de mobilitat és fer compatible la qualitat de vida dels veïns del Raval amb l’activitat econòmica que hi ha al barri, però prioritzar els vianants i el transport sostenible.
Arxivat a