Per tu, per tothom: així és «La Marató» per la salut mental

El programa de TV3 i Catalunya Ràdio celebra la trentena edició aplegant solidaritat per a la recerca en un grup de malalties que afecta el 25% de la societat

17 de desembre del 2021
Actualitzat a les 19:29h
Alguns dels presentadors de la trentena edició de La Marató
Alguns dels presentadors de la trentena edició de La Marató | La Marató
Diumenge 19 de desembre, diumenge de La Marató. Amb l'art com a fil conductor de la jornada, la salut mental serà la protagonista de la trentena edició del programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio després que el 2020 es dediqués finalment a la Covid-19. Així, enguany es vol impulsar la recerca i investigació per un grup de malalties que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la seva vida. L'any rècord de recaptació va ser el 2018 amb 15 milions d'euros per lluitar contra el càncer. El 2020 La Marató dedicada a la Covid va recaptar 13,8 milions. 

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament, trastorns de la conducta alimentària... Es tracta d'una Marató "que trenca murs". És el tercer cop en la història del programa solidari que es tracten les malalties mentals i la recerca estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l'esperança de vida de les persones.

En un mes de tradicions, La Marató de TV3 s'ha convertit en una més. La setmana d'abans de Nadal tot Catalunya es bolca per recaptar fons any rere any. Molts municipis ja han organitzat activitats per col·laborar en una campanya que es va engegar a mitjans d'octubre amb activitats divulgatives arreu del territori. Creativitat, esports, cultura i unió; i tot, sumat a la solidaritat de la ciutadania.

30 anys, 30 presentadors
En honor a la trentena edició, aquest 2021 serà una edició "més coral que mai", ja que es reuniran fins a trenta presentadors diferents, la majoria cares i veus conegudes de TV3 i Catalunya Ràdio. El Suplement de Catalunya Ràdio, sota la batuta de Joan Botta, donarà a les vuit del matí el tret de sortida a set hores de ràdio que combinaran històries personals, entrevistes a experts i connexions amb el territori. 

Serà a les 9.30 del matí quan TV3 engegarà motors. Durant el matí, i fora del plató, seran el MNAC, la Seu Vella de Lleida, l'amfiteatre de Tarragona i el Museu Dalí els escenaris que aniran conduint el programa. I, a la tarda, a partir de les cinc, gran gala d'entreteniment al plató de La Marató.

"Nosaltres posem cara a una feina que ha fet un munt de gent, per fer brillar aquesta fórmula de La Marató que és un equilibri entre divulgació científica, entreteniment i testimonis", explica Lídia Heredia. Raquel Sans, Laura Rosel, Núria Solé, Roger de Gràcia, Gemma Nierga, Ramon Gener, Xavi Coral, Mònica Terribas, Jordi Basté, Toni Cruanyes i Josep Cuní són algunes de les cares que es podran veure durant el diumenge conduint el programa. 

"La Marató", on tu vulguis
S'inicia a Catalunya Ràdio i finalitza a TV3, però els mitjans digitals de la CCMA també estaran impregnats de l'esperit de La Marató. Twitter, Instagram, Facebook, TikTok, YouTube i el web del programa faran el seguiment de la jornada. "La Marató es podrà seguir des de qualsevol dispositiu, en directe i a la carta".