Les joventuts d'ERC consideren un «error» l'aprovació dels pressupostos de l'Estat

Assenyalen la "deslleialtat" del PSOE i denuncien que està "avalant la catalanofòbia més salvatge de la dreta espanyola"

15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:05h
Militants del Jovent Republicà a l'ofrena floral a Rafael Casanova
Militants del Jovent Republicà a l'ofrena floral a Rafael Casanova | Ricard Novella
"Aprovar els pressupostos de l'Estat espanyol en les condicions actuals és un error tàctic". Així de crítics s'han manifestat les Joventuts d'ERC davant l'acord per aprovar els comptes als quals han arribat els republicans amb el govern espanyol. En un comunicat que han fet públic a través de les xarxes socials, han expressat la seva discrepància amb la decisió de la cúpula d'ERC tot subratllant la "deslleialtat constant" del PSOE amb pactes com el de la llei de l'audiovisual.

En un context de negociació mutant de la llei que se suma a la sentència que avala la imposició d'un 25% de castellà a l'escola catalana, el Jovent Republicà denuncia que tant el PSOE com el PSC s'"han allunyat dels consensos" a favor de la llengua i la diversitat lingüística a l'Estat. Consideren, de fet, que estan "avalant la catalanofòbia més salvatge de la dreta espanyola" i que això implica "ser més exigents que mai". 

"La inconsistència del PSOE, tant amb la defensa de la llengua catalana com en les polítiques socials que duen a terme, fan que aquests pressupostos generals de l'Estat siguin, al nostre parer, insuficients pels Països Catalans i el conjunt de la classe treballadora", insisteixen des de la JERC, que emplacen el partit a aprofitar la força negociadora que tenen els 13 diputats a Madrid. Argumenten també que consideren que els resultats haurien estat més positius si la resta d'actors independentistes s'haguessin "corresponsabilitzat" en les negociacions.