Barça i Madrid denuncien Tebas per l'acord amb el fons CVC

Blaugranes i blancs, juntament amb l'Athletic Club, presenten "accions legals" contra l'entrada del fons d'inversió a la Lliga

Florentino Pérez, Javier Tebas i Joan Laporta
Florentino Pérez, Javier Tebas i Joan Laporta | ND
15 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:42h
Guerra oberta a La Lliga entre Javier Tebas i el Barça i el Reial Madrid. Blaugranes, blancs, i també l'Athletic Club, han anunciat aquest dimecres que exerceixen "accions legals" pels acords adoptats per l'Assemblea de la Lliga en relació amb el Projecte Impuls, que implica l'entrada del fons de capital de risc CVC a la màxima competició del futbol espanyol.

Els tres clubs, que van ser els únics de primera divisió que es van oposar a l'acord del passat estiu, consideren que es tracta d'una "transacció il·legal" que causa un "perjudici irreparable" a tot el sector del futbol espanyol i que vulnera "de forma flagrant els principis més elementals" del dret esportiu i els estatus de la mateixa Lliga.

El fons d'inversió CVC, que suposa una injecció de 2.700 milions d'euros a la competició espanyola, va tirar endavant el passat mes d'agost amb els vots a favor de 38 dels 42 equips que conformen l'assemblea de clubs. FC BarcelonaReial MadridAthletic Club Oviedo són els únics que s'hi van oposar i que no formaran part d'aquesta inversió.

El debat en l'entorn blaugrana sobre l'entrada en aquest projecte va estar en primera plana després de la marxa de Leo Messi. El president de la Lliga va defensar que si Joan Laporta hagués acceptat la injecció de diners d'aquest fons de risc, ara l'argentí seguiria formant part del club blaugrana. L'argument del president del Barça per no acceptar-ho va ser llavors que el projecte "comprometia els drets del club pels pròxims 50 anys".