La llei trans catalana es posa en marxa

La norma preeveu establir mecanismes de protecció a aquest tipus de persones que pateixen violència en l'àmbit familiar i o bé en el lloc de residència

Manifestació a Barcelona per una llei trans.
Manifestació a Barcelona per una llei trans. | ACN
14 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:33h
El Govern ha arrencat aquest dimarts el trajecte de la llei trans catalana. La norma integral de reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere, segons ha indicat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, és un pas "imprescindible" per garantir la igualtat plena de les persones trans en tots els àmbits de la societat públics i privats, que erradica "qualsevol forma de discriminació per raó d'identitat o expressió de gènere". 

Amb la llei que ha sortit del consell executiu s'elevaran normativament tots els protocols, instruccions i serveis específics que s'han desenvolupat a Catalunya els darrers anys en àmbits com l'educatiu, els centres esportius o bé els centres penitenciaris, que estiguin vinculats a reconèixer el "dret a l'autodeterminació de gènere" de les persones que manifesten una identitat diferent a l'assignada en el moment de néixer.

Això permet, segons el Govern, avançar en la "plena despatologitació i emancipació" de les persones trans "en totes les esferes de la societat i a totes les edats", ja que la norma també aspira a garantir els drets dels infants i dels adolescents. S'estableixen les "condicions necessàries per al seu lliure desenvolupament", indica l'executiu, d'acord amb la seva "identitat o expressió de gènere", i també es blinda el reconeixement del seu dret a ser escoltades i a expressar la seva opinió.