Aquest any hem après... que Isabel Díaz Ayuso és la figura emergent de la dreta espanyola

Amb un discurs populista i una estratègia polaritzadora, ha sabut aprofitar la divisió i confusió del camp progressista i ja fa tremolar el lideratge de Pablo Casado

Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado, des del balcó de Génova.
Isabel Díaz Ayuso i Pablo Casado, des del balcó de Génova. | Europa Press
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 20:04h
La victòria contundent d'Isabel Díaz Ayuso en les eleccions madrilenyes del 4 de maig va trasbalsar la política espanyola. Però també ha estat un abans i un després dins del Partit Popular. Amb un discurs populista que gira entorn a grans paraules (la "llibertat" enfront les restriccions generalitzades per combatre la pandèmia) i una estratègia polaritzadora, Ayuso s'ha aprofitat de la divisió i confusió del camp progressista. La seva convocatòria llampec a les urnes també va ser demolidora pels sus rivals.

Ayuso té al seu costat, com a cap de gabinet, Miguel Ángel Rodríguez (MAR), un dels assessors més temibles de la política espanyola, crescut a l'ombra de l'aznarisme més recalcitrant. En el cas de la presidenta de Madrid, la persona és el missatge i el seu discurs ha aconseguit menjar terreny a Ciutadans i Vox, alhora que el seu lideratge ha superat de molt les fronteres de la comunitat per esdevenir ja un referent de tot un sector de la dreta espanyola, el més radicalitzat. El seu èxit, en tot cas, ha superat tant les expectatives que ja fa tremolar el lideratge de Pablo Casado al PP.