Els expresidents del Cercle encomanen a Faus que intenti una candidatura de consens

Els antics responsables de l'entitat, que han dinat aquest dilluns, també han fet una crida a desdramatitzar unes eleccions disputades si finalment hi ha més d'un aspirant

Un acte recent al Cercle, presidit per Javier Faus.
Un acte recent al Cercle, presidit per Javier Faus. | Cercle
13 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:32h
Aquest dilluns s'ha produït finalment el dinar dels expresidents del Cercle d'Economia convocat per l'actual president, Javier Faus, perquè s'expressessin davant l'escenari electoral a l'entitat, on en aquests moments apareixen les candidatures de Jaume Guardiola, exconseller delegat del Banc Sabadell i membre de l'actual junta, i la financera Rosa Cañadas. Els expresidents han enviat dos missatges expressats de manera unànime. D'una banda, han demanat a Faus que faci els possibles per aconseguir una candidatura de consens.

Els expresidents també han expressat que, en cas que no s'arribi a una entesa per evitar una elecció disputada, es desdramatitzi el fet que hi hagi pugna alectoral. Aquest criteri també ha estat exposat de manera unànime per tots els presents. S'ha demanat també que no es parli d'eleccions fins després de les jornades anuals del Cercle, que es faran el maig. Les eleccions es convocaran a partir de mitjans de maig.

En la trobada hi han participat quasi tots els dotze expresidents, tot i que algun d'ells s'hi ha connectat telemàticament i dos no hi han pogut ser. Formen part del grup d'expresdients noms de prestigi com Joan Mas Cantí, Carlos Cuatrecasas, Vicenç Oller, Enric Corominas, Carles Tusquets, Joan Molins, Josep Piqué, Pedro Fontana, Antoni Brufau, Salvador Alemany, Antón Costas i Juan José Brugera.  

Faus conclou el seu mandat de tres anys el juliol i no pot tornar a presentar-se, però s'ha implicat en la cursa donant suport a Guardiola. Fonts properes al president asseguren que a partir d'avui, Faus adoptarà un paper estrictament institucional, garantint el procés electoral, que per primer cop en els més de seixanta anys de l'entitat, pot viure una batalla electoral.