El Barça s'enfrontarà al Nàpols a l'Europa League

Els blaugrana s'estrenaran a la segona competició europea després de fracassar a la Champions

Memphis Depay, en una acció contra el Benfica
Memphis Depay, en una acció contra el Benfica | FCB
13 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:20h
El Barça ja coneix el primer rival en el seu camí per l'Europa League: serà el Nàpols. Com a tercer de grup a la Champions, el rival dels de Xavi havia de ser un dels segons classificats dels grups de l'Europa League, i serà un dels més complicats.

La derrota per 3-0 al camp del Bayern de Munic va certificar l'eliminació dels blaugrana en la primera fase de la Champions, cosa que no passava des de la temporada 2001/02. L'arribada de Xavi va ser insuficient per evitar l'enfonsament en un grup assequible. Els mals resultats contra el Benfica (3-0 i 0-0) van ser determinants.

A partir d'ara els culers hauran de reservar-se els dijous al vespre per veure el seu equip. L'última participació del Barça a l'Europa League va ser el 2004, quan encara s'anomenava Copa de la UEFA. Aleshores, amb Frank Rijkaard a la banqueta -i també Joan Laporta a la llotja- va ser eliminat pel Celtic de Glasgow.

Curiosament, a la Champions, el rival del Reial Madrid serà el Benfica, botxí dels blaugrana a la fase de grups. L'altre equip del grup del Barça, el Bayern, disputarà els vuitens de final contra l'Atlètic de Madrid. El Manchester City de Guardiola jugarà contra el Vila-real i un altre dels plats forts de les eliminatòries serà el Manchester United-PSG que oferirà un nou duel Messi-Cristiano.