Així serà l'encesa de l'estel de la Sagrada Família

La inauguració de la torre se celebra aquest dimecres amb una missa i benedicció a càrrec del cardenal Joan Josep Omella

L'estel de la Sagrada Família mentre el pujaven amb una grua
L'estel de la Sagrada Família mentre el pujaven amb una grua | Sagrada Família
Lluís Girona
07 de desembre del 2021
Actualitzat a les 18:17h
La Sagrada Família inaugurarà aquest dimecres l'estel que corona la torre de la Mare de Déu amb una cerimònia de cultura popular al matí i una missa litúrgica a la tarda presidida per l'arquebisbe de Barcelona, ​​el cardenal Joan Josep Omella, i en què es beneirà la torre i s'il·luminarà l'estel de 12 puntes. Detallem a continuació l'agenda dels actes.

Els primers actes començaran des de ben d'hora al matí i aprofitant el dia festiu, a partir de les 10.30 hores, amb un cerimonial de la cultura popular a càrrec de colles populars, metre que a partir de les 12 hores se celebrarà una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

Ara bé, el gran acte del dia serà a la tarda, i tot començarà a partir de les 18 hores, quan se celebrarà l'eucaristia presidida per Omella, fins a les 19.15 hores, quan serà el moment estel·lar del dia amb l'acte de benedicció de la torre i de l'estel i la posterior encesa, a les 19.40 hores.

L'última peça de l'estrella de la torre de la Mare de Déu es va col·locar el 29 de novembre en una estructura d'un diàmetre de 7,5 metres i pes de 5,5 tones. Feta de vidre texturitzat amb una estructura d'acer inoxidable a les arestes, els vidres es veuran il·luminats pel sol durant el dia i, durant la nit, la llum sorgirà de l'interior, des dels focus instal·lats a les bases de les puntes. La Torre de la Verge Maria no serà visitable, ja que és buida per dins perquè entri la llum per les 800 finestres que té i vagi sobre l'altar del temple.

El programa d'activitats per celebrar la inauguració de la torre no acabarà aquest dimecres i s'allargarà fins al 4 de gener. Destaquen conferències, concursos escolars i literaris, cantada de nadales, cercaviles de gegants, exhibició de castellers, jocs infantils i danses populars, entre altres actes, que tindran lloc tant a l'interior com a l'exterior de la basílica.

El Consell per al Foment i la Difusió de l'obra de Gaudí -conegut també com a Consell Gaudí-, creat per la Generalitat, ha celebrat la culminació de la torre amb un vídeo musical en què es mostren les diferents obres de l'arquitecte a Catalunya.



El vídeo mostra, mitjançant 13 obres d'Antoni Gaudí, "la seva pluralitat i complexitat" juntament amb la música i la llum: 21 artistes interpreten "Els set gotxs" del Llibre Vermell de Montserrat, una dansa circular que mostra l'enllaç de Gaudí amb Montserrat.

Alhora, la llum -referida a l'estrella lluminosa que corona la torre del temple- és el principal fil conductor del vídeo, que representa un element de l'arquitectura gaudiniana i simbolitza l'espiritualitat.

Arxivat a