Retirada la Creu de Sant Jordi a un mossèn acusat d'abusos a un menor

Josep Lluís Fernández Padró va ser guardonat el 2007 i una denúncia per uns fets de fa quatre dècades ha motivat la cancel·lació de la distinció per part de la Generalitat

Protesta contra els abusos a l'Església.
Protesta contra els abusos a l'Església. | ACN
07 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:06h
Josep Lluís Fernández Padró ja no podrà lluir la Creu de Sant Jordi amb la qual va ser guardonat el 2007. El Govern ha decidit aquest dimarts retirar-li la distinció després de conèixer-se la seva implicació en un cas d'abús a un menor de 16 anys fa quatre dècades. Fernández Padró té ara 81 anys, i la víctima -que va denunciar els fets davant de la Fiscalia- en té 56. La causa va ser elevada a la Congregació de la Doctrina de la Fe del Vaticà per determinar si el religiós era culpable del delicte.

El mossèn és conegut, també, per formar part del cos voluntari de Bombers, des d'on va col·laborar, per exemple, en les tasques de rescat durant la gran nevada del 1962. Des que el Tribunal Eclesiàstic de Barcelona va posar en marxa la investigació, Fernández Padró va renunciar a les prerrogatives com a mossèn.

La retirada de la Creu de Sant Jordi coincideix amb el procediment d'entrega de les distincions de l'edició del 2021, que es materialitzarà dilluns vinent en un acte a Barberà del Vallès. Els guardonats estrella d'enguany són Pau Gasol, jugador de bàsquet retirat recentment, i la periodista Mònica Terribas.