habitatge

El Govern subvenciona la construcció de 688 habitatges de lloguer assequible

Els pisos poden ser de fins a 75 metres quadrats i el preu oscil·larà entre els 420 i 560 euros

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 6 de desembre de 2021 a les 09:44 |
Un pis en lloguer al centre de Barcelona. | Adrià Costa
El Departament de Drets Socials ha aprovat la subvenció per a la construcció de 688 pisos, dels quals n'hi ha 101 de dotacionals, i que suposa una inversió global de 17,6 milions d'euros. Són els primers resultats de la convocatòria oberta pel Departament al mes de juny perquè promotors públics i privats puguin construir habitatges de lloguer amb protecció oficial.

Com seran aquests nous pisos? Els nous habitatges poden tenir una superfície màxima de 75 metres quadrats i han de disposar d'una certificació energètica B, com a mínim. Pel que fa als preus, podran variar entre els 419,25 i els 562,50 euros mensuals, en funció de la tipologia de l'habitatge i el municipi on es construeixi.

 
Els ajuts que reben els promotors poden ser per a construcció d’obra nova, com per a pisos procedents de la rehabilitació d'edificis o les promocions amb obres en curs paralitzades que es reprenguin per a la seva finalització.

La subvenció és de fins al 20% del pressupost protegible (inclou el cost total d'execució, impostos i taxes transferibles i honoraris professionals), amb un màxim de 30.000 euros per habitatge i 16.000 per allotjament per cada dotació. La major promoció es fa a Martorell, amb un total de 130 pisos.


Per la seva banda, els llogaters hauran de tenir unes rendes que no poden superar els límit establerts i, per accedir a aquestes promocions, hauran d’estar inscrits en el Registre de sol·licitants d’habitatges amb protecció oficial.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació