Branded content

Nou servei per acreditar l'experiència laboral

El Govern permet aconseguir una certificació oficial de les competències professionals

Ja es poden acreditar les competències professionals | Mostafa Meraji / Pixabay
per NacióDigital, 11 de desembre de 2021 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern posa en marxa al 2022, a través de la nova Agència FPCAT, un servei regular i estable d’acreditació de competències professionals per tal que els 365 dies de l’any la ciutadania pugui adreçar-s´hi. Es tracta d’un procediment que permet a les persones acreditar l’experiència laboral o formació no reconeguda i aconseguir així una certificació oficial de les seves competències professionals. L’objectiu és facilitar a les persones que no compten amb aquesta certificació una via per obtenir-la. 

Per dur a terme aquest procediment, no és necessària cap preparació prèvia. No s’ha d’estudiar ni fer cap examen. La persona interessada només haurà de mostrar el que ha après a través de la seva experiència professional o formació no formal.
 

Aquests processos d’acreditació de competències professionals faciliten l’aprenentatge, l’accés al món laboral i la promoció professional de la ciutadania; la mobilitat de les persones treballadores i la competitivitat de les empreses. És per això, que constitueixen una de les polítiques públiques més importants per fomentar o millorar la qualificació de les persones. 

Aquest servei està finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i per la Unió Europea-Next GenerationEU. 

Fases del procés


El procés consta principalment de tres fases:

 Fase d’assessorament: com a persona usuària, t’ajudaran a completar el teu historial personal i/o formatiu. 
 Fase de demostració: aquí hauràs de demostrar les competències professionals que vols acreditar. 
 Fase de certificació: rebràs una certificació oficial de les competències que has demostrat i una proposta d'itinerari formatiu per tal de completar la teva formació. 

Beneficis de l’acreditació de competències professionals


L’acreditació de competències suposa un reconeixement del saber fer i, per tant, una possibilitat de créixer professionalment. A més, és una nova oportunitat per a l’adquisició d’una certificació oficial que permet a les persones capitalitzar l’experiència laboral i personal.

Per a les empreses, ofereix la possibilitat de comptar amb professionals qualificats per desenvolupar una feina de qualitat atès que tenen certificades les seves competències per exercir una determinada professió.

Principals beneficis


 Empoderament personal
 Reconeixement professional
 Oportunitat d'adquirir una certificación oficial
 Millora les possibiltats d'inserció o reinserción laboral
 Facilita la mobilitat laboral

L’Agència FPCAT


L’Agència FPCAT és un nou organisme autònom adscrit al Departament de la Presidència que impulsa i coordina el conjunt d’iniciatives de formació i qualificació professionals al llarg de la vida. 

 Més informació a fp.gencat.catAMB EL SUPORT DE 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació